Τσαντάκι φαγητού από πλαστικοποιημένο ύφασμα

τσαντάκι φαγητού

Αυτό το τσαντάκι φαγητού είναι απαραίτητο για το σχολείο και τη δουλειά. Το φτιάχνεις μία φορά και το χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Πέρα από την οικονομία τόσο σε χρήματα όσο και σε πόρους, είναι τόσο όμορφο που θα θέλεις να παίρνεις κάθε μέρα μαζί σου φαγητό!

Για να φτιάξεις το δικό σου τσαντάκι φαγητού θα χρειαστείς:

  • αδιάβροχο ύφασμα 19,5 x 49,5 εκ. (για το εξωτερικό)
  • αδιάβροχο ύφασμα 18,8 x 24,7 εκ. 2 κομμάτια (για το εσωτερικό)
  • αδιάβροχο ύφασμα (για την τσέπη)
  • 13 εκ. βέλκρο
  • κλιπς για patchwork (αντί για καρφίτσες)

Εννοείται ότι οι διαστάσεις είναι απλώς μια πρόταση. Μπορείς να φτιάξεις το τσαντάκι φαγητού σου σε όποια διάσταση βολεύει εσένα!

Για αδιάβροχο ύφασμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό που παίρνουμε για να φτιάξουμε τραπεζομάντηλα, έχουν και τα τοπικά μαγαζιά σε διάφορα χρώματα.

Για αρχή θα ράψεις το βέλκρο, ώστε να μην φαίνονται οι ραφές στο εξωτερικό της σακούλας. Άφησε περίπου 2 εκ. από τις άκρες των 2 εσωτερικών υφασμάτων, κέντραρε και ράψε τα κομμάτια βέλκρο.

τσαντάκι φαγητού

Δίπλωσε το κομμάτι της τσέπης στην μέση ώστε να βλέπεις τις καλές πλευρές. Τοποθέτησε το ένα εσωτερικό κομμάτι με την καλή πλευρά πάνω, μετά την τσέπη και μετά το άλλο εσωτερικό κομμάτι με την καλή πλευρά κάτω.

Χρησιμοποίησε κλιπς (είτε σχολικά, είτε για πάτσγουορκ) για να στερεώσεις τα κομμάτια όσο το ράβεις γύρω γύρω ώστε να μην δημιουργήσεις τρύπες με τις καρφίτσες στο αδιάβροχο ύφασμα. Αφού το ράψεις γύρισέ το ώστε οι καλές πλευρές να είναι προς τα έξω.

Δίπλωσε και το εξωτερικό κομμάτι με τις καλές πλευρές προς τα μέσα και ράψε γύρω γύρω. Τοποθέτησε το εσωτερικό ραμμένο κομμάτι μέσα στο εξωτερικό και ράψε την ένωσή τους αφήνοντας ένα κενό για να μπορέσεις να το γυρίσεις.

Γύρισε την σακούλα και κάνε μια τελευταία ραφή γύρω γύρω για να κλείσεις το κενό που είχες αφήσει. Έτοιμη!

Ένα project από το sewmccool.com.

Και εάν ψάχνεις περισσότερες ιδέες για τσαντάκι φαγητού, τότε δες και το “Τσαντάκι από τζιν για το μεσημεριανό σου”

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τσαντάκι φαγητού από πλαστικοποιημένο ύφασμα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *