Πλέξη Diamond Twist για βελονάκι

diamond_twistΜε την ευκαιρία του yarnbombing που θα κάνουμε στο Περίπτερο 8 του Διεθνές Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της Χειροτέχνικα (11 & 12 Οκτωβρίου), η Μαρία Ζηλάκου μας προτείνει την πλέξη Diamond Twist (Στριφτός Ρόμβος) για τους οπαδούς του βελονακίου.

Μέτρηση Δείγματος: [2ποδ μαζί, 1γσα]7 φορές Χ 5 σειρές = 10Χ10 εκ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 2ποδ μαζί= παίρνεις νήμα και το περνάς μέσα από τον πόντο που μόλις έπλεξες (2 θηλιές στο βελονάκι – εικόνα_1.), αφήνεις άπλεκτο 1γσα, παίρνεις νήμα και το περνάς μέσα από τον επόμενο πόντο (3 θηλιές στο βελονάκι- εικόνα_2.) και ολοκληρώνεις παίρνοντας νήμα και περνώντας το μέσα από όλες τις θηλιές.(εικόνα_3.)

diamond_twist-1

diamond_twist-2

diamond_twist-3

Οδηγίες:

Με νήμα μέτριο σε πάχος και βελονάκι Νο 4,5mm ή σε νούμερο που σου δίνει την σωστή Μέτρηση Δείγματος, θα ξεκινήσεις με 32 γσα.

Σειρά 1: Πλέξε 1 ποδ στο τέταρτο γσα από το βελονάκι, *1γσα, 2ποδ μαζί με τον τρόπο που περιγράφουμε πιο πάνω. Επαναλαμβάνεις από * έως 2 πόντους πριν το τέλος της σειράς. 1ποδ στον καθένα από τους επόμενους πόντους. Γύρισε το πλεκτό σου.

Σειρά 2: 3γσα, *2ποδ μαζί, 1γσα. Επαναλαμβάνεις από * έως το τέλος της σειράς. 1ποδ στην κορυφή της αλυσίδας της προηγούμενης σειράς. Γύρισε το πλεκτό σου.

Σειρά 3: 3γσα, αφήνεις άπλεκτο το επόμενο γσα και πλέκεις 1 ποδ πάνω στα 2ποδ μαζί της προηγούμενης σειράς. *1γσα, 2ποδ μαζί. Επαναλαμβάνεις από * έως τον προτελευταίο πόντο της σειράς. 1ποδ στον πόντο που μόλις έπλεξες και 1 ποδ στην κορυφή της αλυσίδας της προηγούμενης σειράς.

Επαναλαμβάνεις εναλλάξ τις σειρές 2 και 3 για το επιθυμητό μήκος. (20 εκ)

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (στο σχεδιάγραμμα απεικονίζεται η πλέξη με λιγότερους πόντους από αυτούς που δίνω στις οδηγίες. Η πλέξη αυτή πλέκεται σε οποιονδήποτε ζυγό αριθμό πόντων και ονομάζεται Diamond Twist)

diamond_twist-graph

Τεχνικές

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πλέξη Diamond Twist για βελονάκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *