Τα βασικά του Freeform Crochet

ff-crochetΌσοι προτιμούν το βελονάκι από τις βελόνες, λένε ότι τους αρέσει η ελευθερία που τους παρέχει το πρώτο, καθώς στο βελονάκι έχεις συνήθως μόνο ένα πόντο και είναι πιο εύκολο να αλλάξεις κατεύθυνση. Αν είσαι τέτοιος τύπος και εσύ, μάθε περισσότερα για το Freeform Crochet – να τολμήσουμε να το μεταφράσουμε «Βελονάκι σε Ελεύθερη Μορφή»;

Το Freeform Crochet δεν έχει μοτίβο, ούτε οδηγίες. Ξεκινάς να πλέκεις, κάποιες φορές χωρίς να έχεις κάποια ιδέα στο μυαλό σου για το τι θα φτιάξεις, και εκεί είναι το μαγικό κομμάτι του. Καθώς ελευθερώνεσαι από προσδοκίες, μπορείς να μπεις σε διαλογιστική κατάσταση και να πλέξεις ότι σε οδηγήσει το χέρι σου. Και δεν χρειάζεται να πλέξεις κάτι τεράστιο, μπορείς να πλέκεις μικρά κομμάτια και όποτε έχεις όρεξη να τα ενώσεις και να φτιάξεις κάτι άλλο.

Ακούγομαι πολύ ασαφής; Η Marina από το snovej.com έχει γράψει πολύ λεπτομερή εισαγωγή στο freeform crochet, την οποία συμπληρώνει με βασικές τεχνικές/βελονιές που χρειάζεται να ξέρεις, παρακάτω βλέπεις και την πρώτη της απόπειρα:

ff-crochet-a

Και εδώ θα βρεις και οδηγίες για τις βελονιές που λέγαμε. Ελπίζουμε να το δοκιμάσεις. Καλή επιτυχία.

ff-crochet-1
Βελονιά Bullion
ff-crochet-2
Σπείρα
ff-crochet-3
Σπείρα με 2 χρώματα
ff-crochet-4
Σπείρα με 3 & 4 χρώματα
ff-crochet-5
Μεγάλη σπείρα
ff-crochet-6
Βελονιά Nautilus Shell

Όλες οι φωτογραφίες και οι συνδέσμοι είναι από το snovej.com.

Τεχνικές

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Απάντηση