Χειροτεχνίες στη θάλασσα

sea_crafts_introΕίναι Ιούλιος και εάν δεν έχεις φύγει ακόμη από την πόλη, τότε προτείνουμε έστω μια μικρή απόδραση το ΣΚ σε κάποια παραλία! Και τι θα κάνεις εκεί; Μα φυσικά χειροτεχνίες με έμπνευση από το www.theredthreadblog.com. Επιστράτευσε μικρούς και μεγάλους για τη συλλογή υλικού και πιάστε όλοι μαζί δουλειά. Σίγουρα στο τέλος της ημέρας θα αναφωνήσετε… Ζήτω το καλοκαίρι!

Τα υλικά που θα χρειαστεί να φέρεις από το σπίτι είναι:

– Σχοινί/ σπάγγος/ κορδόνι/ κορδέλα κτλ
– Κόλλα
– Ψαλίδι

Από την παραλία θα χρειαστεί να μαζέψετε:

– Βότσαλα
– Κοχύλια
– Αποξηραμένα λουλούδια
– Ξύλα και κλαδάκια
– Καλαμιές

Τώρα, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να καθίσετε στην παραλία να κάνετε διάφορες κατασκευές ή να μαζέψετε όλο αυτό το υλικό και να κάνετε σπίτι τις χειροτεχνίες σας. Βέβαια εάν είστε διακοπές, τότε μπορείτε να συνδυάσετε τα παραπάνω όπως σας αρέσει και να διακοσμήσετε και με τις δημιουργίες σας το κατάλυμμα που σας φιλοξενεί.

sea_crafts_main

Οι ιδέες που βρήκαμε στο www.theredthreadblog.com περιλαμβάνουν:

1. Mandalas από κοχύλια

Πρόκειται ουσιαστικά για θρησκευτικά σύμβολα του σύμπαντος από τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό. Είναι σχέδια στρογγυλά και ομολογουμένως τα κοχύλια και τα βότσαλα είναι ιδανικά για να κάνετε τέτοια σχέδια επάνω στην άμμο ή σε χαρτί και να τα κολλήσετε για πιο μόνιμη διακόσμηση. Ακόμη και τα μικρά παιδιά μπορούν να βάλουν κοχύλια και βότσαλα σε κυκλικό σχήμα…

2. Αργαλειός από ξύλα

Με τα ξύλα της θάλασσας και λίγο σπάγγο μπορείτε να φτιάξετε έναν μίνι αργαλειό και να «πλέξετε» σε αυτόν κλαδάκια, λουλούδια και άλλους θησαυρούς από τη φύση για να φτιάξετε το δικό σας πίνακα των διακοπών. Κρεμιέται και από τον τοίχο για ωραιότατο αναμνηστικό διακοπών.

3. Κοσμήματα από κοχύλια

Με λίγο σπάγγο και μερικά κοχύλια μπορείς να φτιάξεις πραγματικά αριστουργήματα. Προτιμήστε τα κοχύλια και τις πέτρες που έχουν ήδη τρύπες.

4. Στεφάνι από φυτά της παραλίας

Εάν εκεί που θα πάτε για μπάνιο έχει καλαμιές ή σκίνα τότε σίγουρα θα βρείτε αποξηραμένα φύλλα, κλωνάρια κτλ. Δοκιμάστε να φτιάξετε στεφανάκια που μπορούν τα παιδιά να φορέσουν ή να διακοσμήσετε με αυτά το σπίτι σας.

5. Σχεδία από ξύλα της θάλασσας

Με λίγο σπάγγο και μερικούς επιδέξιους κόμπους μπορείτε να φτιάξετε ωραιότατες σχεδίες για τους κοχυλοανθρώπους ή να διακοσμήσετε με αυτές καδράκια. Μάλιστα με λίγο χρωματιστό νήμα μπορείτε να έχετε ακόμη πιο ωραία αποτελέσματα. Οι μικροί μπορεί να χρειαστούν λίγη βοήθεια με το δέσιμο…

Τόσες ιδέες και τόσο καλοκαίρι να απλώνεται μπροστά μας! Είστε έτοιμοι; Καλές βουτιές!

 

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Χειροτεχνίες στη θάλασσα”

Απάντηση