Πατάκι από βότσαλα

Ποιος θέλει να πατάει σε βαμβακερά πατάκια μπάνιου το κατακαλόκαιρο, όταν μπορεί να πατάει σε βοτσαλάκια και να θυμάται βουτιές στη θάλασσα; Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξεις το δικό σου πατάκι από βότσαλα, φρόντισε μόνο να μαζέψεις αρκετά βότσαλα από την παραλία. 

Το άρθρο αυτό το βρήκαμε στο blog entirelysmitten!

stone-mat-1

πατάκι από βότσαλα

Εκτός από τα βότσαλα για το πατάκι από βότσαλα θα χρειαστείς ένα πλαστικό αντι-ολισθιτικό – σαν αυτό που βάζουμε στα ντουλάπια για τα πιάτα καθώς και πιστόλι σιλικόνης. Το αντι-ολισθιτικό μπορείς να το κόψεις ότι μέγεθος και σχήμα θέλεις. Άρχισε να απλώνεις τα βοτσαλάκια σου, είτε τυχαία είτε σχηματίζοντας κάποιο γράμμα όπως κάνει η Jillian.

Όταν είσαι ικανοποιημένη με τον σχηματισμό σου, άρχισε να κολλάς την κάθε πέτρα χωριστά. Μόλις τελειώσεις μπορείς να περάσεις και με ένα διάφανο σπρεύ για να γυαλίσουν τα βότσαλά σου!

Με την ίδια τεχνική μπορείς να φτιάξεις πατάκια για τον κήπο ή την βεράντα ή ακόμη και για τις ζεστές κατσαρόλες!

Δες και τι άλλο μπορείς να κάνεις με θησαυρούς από την παραλία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

4 σχόλια στο άρθρο “Πατάκι από βότσαλα”

  1. [quote name=”dorita”]Καλησπέρα Τέλεια ιδέα!!
    Προσπαθώ να το φτιάξω με πετρούλες από παραλία, αλλά με το που τις κουνάω λίγο φεύγουν. Τι κάνω λάθος;[/quote]
    Χρησιμοποιείς την ζεστή κόλλα σιλικόνης, ε; Αν οι πέτρες είναι πολύ μεγάλες ή δεν είναι αρκετά επίπεδες οι επιφάνειες μπορεί να χρειαστείς πιο δυνατή κόλλα, η εποξική 2 συστατικών σίγουρα θα κάνει δουλειά. Ή μπορεί να ζητήσεις κόλλα για πλακάκια και αυτή επίσης πολύ δυνατή.

  2. Καλησπέρα Τέλεια ιδέα!!
    Προσπαθώ να το φτιάξω με πετρούλες από παραλία, αλλά με το που τις κουνάω λίγο φεύγουν. Τι κάνω λάθος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *