To ftiaxto στην Creations & Savoir Faire στο Παρίσι

Ναι, ήταν όσο μαγικά φαντάζεσαι. Το ftiaxto.gr βρέθηκε για μερικές ημέρες στο Παρίσι με αφορμή την έκθεση Creations & Savoir Faire. Έλα μαζί μας να δεις όλα αυτά τα ωραία που είδαμε εκεί!
Ας ξεκινήσουμε από τις συστάσεις:

Η Creations & Savoir Faire είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις υλικών χειροτεχνίας που διοργανώνονται στην Ευρώπη σε συνεργασία με το περιοδικό Marie Claire Idees. Ξεκίνησε το ταξίδι της τo 1996 και συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 200.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Φέτος η έκθεση είχε εορταστικό χαρακτήρα με θέμα το Celebration, μιας και έκλεισε τα 20 χρόνια διοργάνωσης!

Η αλήθεια είναι οτι έχουμε πάει σε 3-4 εκθέσεις με είδη χειροτεχνίας, αλλά ποτέ σε κάτι τόσο μεγάλο. Η φετινή Creations & Savoir Faire είχε περισσότερους από 250 εκθέτες από όλο τον κόσμο, 10 χώρους για σεμινάρια, Χριστουγεννιάτικο χωριό, εστιατόριο και φυσικά πολλούς υπέροχους χώρους έμπνευσης! Και όλο αυτό απλωμένο σε έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο.

Η Creations & Savoir Faire είναι έκθεση κοινού και όχι για επαγγελματίες, οπότε σε κάθε έναν από τους εκθέτες μπορούσες να κάνεις και τα ψώνια σου. Κοινώς ξεποδαριαστήκαμε και ξεπαραδιαστήκαμε. Υπολόγισε οτι πληρώσαμε 14 ευρώ είσοδο το άτομο, αφήσαμε τα παλτά μας και τις τσάντες μας στη γκαρνταρόμπα (με 2 ευρώ το κάθε αντικείμενο) και φυσικά κάναμε και τις αγορές μας. Σεμινάρια δεν παρακολουθήσαμε αφού όταν φτάσαμε οι θέσεις είχαν συμπληρωθεί, ήταν και στα Γαλλικά και ήταν με επιπλέον πληρωμή.

38

Κατά τα άλλα ήταν, όπως προείπα, μαγικά… Μπήκαμε μέσα στην έκθεση νωρίς το πρωί και βγήκαμε αργά το απόγευμα. Ενδιάμεσα χρειάστηκε να κάτσουμε και λίγο στη μοκέτα για να ξεκουράσουμε τα πονεμένα ποδαράκια μας και τα μάτια μας που είχαν τρελαθεί με όλα τα πανέμορφα που βλέπαμε γύρω μας.

plan-du-salon

Η έκθεση ήταν χωρισμένη σε θεματικές ενότητες που είχαν και διαφορετικό χρώμα για να τις ξεχωρίζεις: φαγητό και εορτασμοί, παιδικά crafts, διακόσμηση σπιτιού, χαρτιά και χρώματα, βελόνες και παράδοση, τάσεις τις μόδας και χριστούγεννα.

Τα είδαμε όλα. Ένα ένα. Και ψωνίσαμε το κατιτίς μας από τα περισσότερα. Κοιτάζοντας την κάτοψη αποφασίσαμε οτι ήταν καλή ιδέα να γυρίσουμε την έκθεση ανά ενότητα, ώστε να είμαστε σίγουρες οτι θα τα δούμε όλα, αλλά τελικά ίσως δεν ήταν καλή ιδέα, αφού προς το τέλος είχαμε μπουχτίσει να βλέπουμε όλο τα ίδια πράγματα. Ίσως να ήταν καλύτερα να τα κάναμε ανά διάδρομο με ένα μεγάλο διάλειμμα για φαγητό ενδιάμεσα (μπουκιά στο στόμα μας δεν βάλαμε όσο ήμασταν στην έκθεση)!

Ομολογώ οτι στην αρχή που ήταν το κομμάτι των events και είχε αλλαντικά, κακτάκια, σοκολάτες και ξηρούς καρπούς μας φάνηκε λίγο παράξενο και μας πήρε λίγη ώρα μέχρι να φτάσουμε στο κομμάτι που μας ενδιέφερε περισσότερο – υφάσματα, χαρτιά κτλ. Μετά όμως ζεσταθήκαμε…

Σαν γενική εντύπωση να πούμε οτι δεν είδαμε καθόλου μα καθόλου ντεκουπάζ στο Παρίσι. Είδαμε όμως πολύ scrapbooking και διάφορα χαρτιά που μας άρεσαν πολύ (αγοράσαμε τόσο χαρτί που δεν έχουμε πάρει συνολικά στη ζωή μας), είδαμε μπόλικα έως υπερβολικά πολλά υφάσματα και πατρόν ραπτικής (δεν φανταζόμουν οτι θα έλεγα ποτέ φτάνει με το ύφασμα), πολύ κέντημα, αρκετό μακραμέ, ελάχιστο έως καθόλου πλέξιμο και βελονάκι και γενικά έμφαση στη διακόσμηση σπιτιού και ειδικότερα στο χειροποίητο event (πάρτυ, γενέθλια, γάμο κτλ).

Όσο για το Χριστουγεννιάτικο χωριό, δυστυχώς το αφήσαμε για το τέλος που ήμασταν ψόφιες και δεν το πολυευχαριστηθήκαμε! Μας αποζημίωσε την επόμενη ημέρα η βόλτα στην στολισμένη Champs Elysee.

Περάσαμε όμως φανταστικά, τόσο στην έκθεση, όσο και συνολικά στο Παρίσι. Κάναμε τις βόλτες μας, μπήκαμε στα πιο όμορφα μαγαζάκια και γεμίσαμε με καινούργιες ιδέες και έμπνευση για την καινούργια χρονιά που είναι προ των πυλών.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί σύντομα θα αρχίσουμε να ανεβάζουμε projects με όλα αυτά τα ωραία που αγοράσαμε!

Μπιζού (πλου πλου)

Αυτό το άρθρο που διαβάζεις γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο Ftiaxto.gr πριν από αρκετό καιρό και ενδέχεται κάποια από τα πράγματα που αναφέρει να μην ισχύουν πια. Έχε το νου σου, λοιπόν!
Μας αρέσει Τι συμβαίνει
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

5 σχόλια στο άρθρο “To ftiaxto στην Creations & Savoir Faire στο Παρίσι”

  1. Κορίτσια πόσο τυχερες ήσαστε!!!! μπραβο σας θα περιμενουμε να δουμε τι θα μας δείξετε.. καλο σας βραδυ φιλάκιααα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *