Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με σακουλάκια

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με σακουλάκια

Δεν είμαι τύπος που φτιάχνει Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια, αλλά φέτος μου το ζήτησαν οι δασκάλες του παιδιού μου και έκανα την καρδιά μου πέτρα (ναι, μερικές φορές είμαι ο Σκρουτζ των Χριστουγέννων…) και έφτιαξα ένα με σακουλάκια από τσουβάλι και νούμερα από τσόχα.

Βρήκα ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τις όμορφες Χριστουγεννιάτικες τσόχες που προμηθευτήκαμε από το Παρίσι, αλλά και την χρωματιστή ράφια που μας ήρθε δωράκι πριν μερικές μέρες!

Χριστουγεννιάτικα Σακουλάκια Advent

Ο ευκολότερος τρόπος να κόψεις και να τοποθετήσεις τα νούμερα από τσόχα, είναι να χρησιμοποιήσεις θερμοκολλητικό διπλής όψης ή αλλιώς αράχνη. Θα το βρεις σε καταστήματα με είδη ραπτικής και θέλεις αυτό που έχει χαρτί στην μια πλευρά. Αν το θερμοκολλητικό σου είναι καλής ποιότητας μπορείς να το κόψεις σε μέγεθος Α4, να το κολλήσεις σε μια απλή κόλλα χαρτί και να το τυπώσεις στον οικιακό σου εκτυπωτή, δες το έχουμε κάνει και παλιότερα αυτό.

Θυμήσου ότι τα νούμερα ή γράμματα θα πρέπει να είναι ανάποδα τυπωμένα για να βγουν σωστά όταν έρθει η ώρα να τα κολλήσεις στο Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.

Χριστουγεννιάτικα Σακουλάκια Advent

Αφού τυπώσεις τα νούμερα, κόψτα και τοποθέτησέ τα στην πίσω πλευρά της τσόχας που θα χρησιμοποιήσεις. Εγώ αποφάσισα να τα κάνω εναλλάξ, τα μονά νούμερα σε κόκκινο και τα ζυγά σε πράσινο.

Χριστουγεννιάτικα Σακουλάκια Advent

Ήρθε η ώρα να σιδερώσεις. Τοποθέτησε ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα πάνω από το θερμοκολλητικό – τόσο για να μην κουνηθούν τα νούμερα, όσο και για να μην “τρέξει” η κόλλα και κολλήσει στο σίδερό σου. Δοκίμασε σε μια γωνίτσα πόση θερμότητα αντέχει η τσόχα σου, πριν σιδερώσεις τα νούμερα.

Χριστουγεννιάτικα Σακουλάκια Advent

Με ένα καλό ψαλίδι (όχι αυτό για τα υφάσματα, θα στομώσει από την τσόχα) και με πολύ υπομονή κόψε όλα τα νουμεράκια, ένα ένα… Βλέπεις, όταν τα γυρίζεις από την καλή πλευρά το νούμερο φαίνεται σωστά.

Χριστουγεννιάτικα Σακουλάκια Advent

Μπορείς να προμηθευτείς έτοιμα σακουλάκια από τσουβάλι ή να τα ράψεις μόνη σου. Τα συγκεκριμένα τα έραψε μια άλλη μαμά του σχολείου, εμείς προσθέσαμε χρωματιστή ράφια για να ανοιγοκλείνει. Για να κολλήσεις τα νούμερα, θα πρέπει να αφαιρέσεις το χαρτί από την πίσω πλευρά τους και να τα σιδερώσεις πάνω στο σακουλάκι.

Χριστουγεννιάτικα Σακουλάκια Advent

Σε κάθε σακουλάκι μπορείς να βάλεις ένα σοκολατάκι ή ένα μικρό δωράκι για να ξεκινάει όμορφα η κάθε μέρα του Δεκέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα.

Χριστουγεννιάτικα Σακουλάκια Advent

Δες και το advent calendar σπιτάκι που φτιάξαμε πέρσι.
Θέλεις και άλλες ιδέες για Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια; Δες εδώ και εδώ.

 

Τοποθέτηση Προϊόντων

Γεωπονικό Κέντρο Αθηνών

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *