Ανανέωση χειμωνιάτικης φούστας

fousta-fillarakia-5

Κάθε φθινόπωρο που βγάζω τα χειμωνιάτικα, συναντώ μπροστά μου τα ίδια 2-3 ρούχα που δεν τα φοράω μεν αλλά δεν θέλω και να τα δώσω. Όπως αυτή η κοτλέ μπεζ φούστα που αποφάσισα φέτος να ανανεώσω μπας και βγει από την ντουλάπα.

fousta-fillarakia-1

Για αρχή διάλεξα μερικά αγαπημένα φύλλα φελτ. Χρειάστηκα λίγο από κάθε χρώμα, μιας και έκοψα 5 φυλλαράκια από 7 διαφορετικά χρώματα.

fousta-fillarakia-2

Σχεδίασα ένα φυλλαράκι σε χαρτί και το χρησιμοποίησα σαν μοτίβο, το έβαλα πάνω στο φελτ και έκοψα όσο χρειαζόμουν.

fousta-fillarakia-3

Συνολικά έκοψα 45 φυλλαράκια – πιο πολλά πράσινα από τα υπόλοιπα, και νομίζω μου περίσσεψαν μόνο 4-5 τελικά.

fousta-fillarakia-4

Άπλωσα την φούστα σε μια επίπεδη επιφάνεια και με ένα σαπουνάκι ραπτικής σχεδίασα τα κλαδιά και τοποθέτησα τα φυλλαράκια πάνω. Τα κούναγα μέχρι που μου άρεσε το αποτέλεσμα και τελικά αποφάσισα να τα κολλήσω με μια σταγόνα κόλλα υφάσματος ώστε να μην μου κουνηθούν κατά το ράψιμο.

fousta-fillarakia-5

Μου πέρασε από το μυαλό να τα ράψω στην ραπτομηχανή αλλά μου άρεσε περισσότερο η ιδέα της παχιάς κλωστής κεντήματος. Άσε που ήταν το κατάλληλο project για τις αλλεπάλληλες προβολές της ταινίας Cars που παίζει τελευταία στο σπίτι μας. Χρησιμοποίησα ολόκληρη την κλωστή (δεν απομόνωσα δηλαδή κάποιους κλώνους) και το μόνο σημείο που με δυσκόλεψε λιγάκι ήταν στα σημεία που είχε στεγνώσει η κόλλα και είχε σκληρύνει το ύφασμα.

fousta-fillarakia-6

Ξεκίνησα να ράβω από το πάνω φυλλαράκι, κάνοντας 5 βελονιές σε κάθε ένα πριν προχωρήσω στο κλαδί. Όταν έφτανα σε επόμενο φύλλο το έραβα και μετά συνέχιζα στο επόμενο κλαδί ώστε να έχω όσο το δυνατόν λιγότερες κλωστούλες στο μέσα μέρος της φούστας. Για κάθε κλαδί έκοβα 3 φορές το μήκος του σε κλωστή ώστε να μην μου τελειώσει πριν ολοκληρωθεί το κάθε κλαδί.

fousta-fillarakia-7

9 κλαδιά, 40 φυλλαράκια και 2,5 ώρες κέντημα μετά, νομίζω η ανανεωμένη μου φούστα είναι υπέροχη, τι λες; Ακόμη και αν δεν καταλήξω να την φορέσω, χαίρομαι και μόνο που την βλέπω!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανανέωση χειμωνιάτικης φούστας”

  1. Μπορούμε αντί για κόλα να χρησιμοποιήσουμε το απλό τρύπωμα για να μη δυσκολευτούμε μετά στο ράψιμο. Το αποτέλεσμα υπέροχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *