Παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί με βότανα

Για χωριάτικη φρατζόλα έχουμε ακούσει. Για χωριάτικη όμως με δυόσμο, βασιλικό και δίκταμο;
Επειδή είμαστε ψαγμένοι, το είχαμε και αυτό στο χωριό μας! Βασικά οκ.. όχι στο δικό μας, διότι δεν είμαστε από Κρήτη.

Η Κάλλια Κουμεντάκη όμως είναι, και μας φέρνει αυτό μαζί με πολλά άλλα προϊόντα από τη μεγαλόνησο, στο Δίκταμο στον Βύρωνα. Για να μη χρειάζεται να παίρνουμε καράβι!

Υλικά

Διαφήμιση στο ftiaxto.gr

Σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις; Θα ήθελες να τοποθετήσεις σε αυτό εδώ ακριβώς το σημείο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου; Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα σου στείλουμε όλες τις ευκαιρίες προβολής στο πρώτο Ελληνικό site για τις χειροτεχνίες. Μάθε περισσότερα…

  • 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 100γρ. νωπή μαγιά
  • Λίγο προζύμι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • Δυόσμο
  • Βασιλικό
  • Δίκταμο
  • Αλάτι
  • Νερό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε ξεχωριστά τα βότανα.. Στη μία κατσαρόλα το δίκταμο με τον δυόσμο και σε μια δεύτερη τον βασιλικό.
  • Τα σουρώνουμε όλα μαζί και ρίχνουμε στο νερό τους τη μαγιά, λίγο προζύμι, 2 κούπες από το αλεύρι ολικής και άλλες 2 από το μαλακό.
  • Αναμειγνύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα.
  • Όταν φουσκώσει η ζύμη, προσθέτουμε αλάτι, το λάδι, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο και πλάθουμε τρία στρογγυλά καρβέλια, πάνω σε αλευρωμένη βάση, τα οποία χαράζουμε και βρέχουμε ελαφρώς στο πάνω μέρος τους.
  • Τα βάζουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Συνοδεύονται τέλεια με ρακή!

Για πολλές ακόμα συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube!

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *