Γιρλάντα με φούντες

Αυτές τις ημέρες ετοιμάζω το πάρτυ της κόρης μου και έχω βουτήξει στον κόσμο των πάρτυ. Όταν βρήκα μια γιρλάντα με φούντες (είναι η χρονιά της φούντας πρέπει να πω) σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη πάρτυ ενθουσιάστηκα. Και μετά είδα την τιμή. Και είπα δεν πειράζει, θα φτιάξω σημαιάκια. Αλλά μετά βρήκα αυτό το πολύ ωραίο tutorial για γιρλάντα με φούντες από το www.thedesiwonderwoman.com! Τι λες; Δοκιμάζουμε;

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι:

– Χρωματιστό χαρτί αφής (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χρυσό ή ασημί)
– Καλό ψαλίδι
– Σπάγγο
– Σελοτέιπ

Καλό είναι όλα τα κομμάτια από το χαρτί σου να είναι περίπου το ίδιο μέγεθος (στο άρθρο προτείνεται το 50χ60).

Στο www.thedesiwonderwoman.com θα βρεις αναλυτικές οδηγίες και βήμα βήμα φωτογραφίες. Εγώ θα γράψω μια περίληψη, αν και είναι μάλλον περιττή.

Ανοίγεις το φύλλο στο τραπέζι σου και μετά το διπλώνεις στη μέση κατά μήκος (στη μακριά του διάσταση). Διπλώνεις 2-3 φορές μέχρι να είναι σαν ένα πακετάκι.

Κόβεις με το ψαλίδι σου τα κρόσσια σταματώντας περίπου 5-6εκ από την επάνω πλευρά (θυμάσαι; είναι αυτή που έχεις διπλώσει στη μέση το χαρτί σου).

Ξετυλίγεις και θαυμάζεις το δημιούργημά σου. Εάν θέλεις μικρές φούντες μπορείς να κόψεις στη μέση το χαρτί σου.

fringe_garland_main
Τέλος, ανοίγεις το χαρτί και εκεί που το είχες διπλώσεις εξ’ αρχής και αρχίζεις να τυλίγεις (σαν πούρο) από την άκρη τη φούντα. Μην ξεχνάς να ξεμπλέκεις τα κρόσσια καθώς προχωράς.

Στριφογυρνάς το χαρτί στη μέση για να το σιγουρέψεις και το τυλίγεις για να κάνεις μια θηλιά. Ενώνεις με λίγο σελοτέιπ και η πρώτη φούντα είναι έτοιμη! Εάν δεν θέλεις να φαίνεται το σελοτέιπ μπορείς να τυλίξεις εκείνο το σημείο με λίγο χαρτί για να το κρύψεις.

Κάνεις το ίδιο για καμμιά 20αριά φούντες και στο τέλος περνάς από μέσα από τις θηλιές τον σπάγγο και έτοιμη η γιρλάντα. Μην ξεχάσεις να κάνεις κομπάκια στις θηλιές με τον σπάγγο γιατί αλλιώς όταν κρεμάσεις τη γιρλάντα σου όοοολες οι φούντες θα βρεθούν στη μέση!

Τώρα μένει να βρεις που θα κρεμάσεις αυτή την εντυπωσιακή γιρλάντα! Και μην την κατεβάσεις όταν τελειώσει το πάρτυ, ακούς; Είπαμε οι φούντες φέτος είναι must!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *