Μπικίνι με τρέσσα πομ πον

bikini_pompon_makeover_introΠες αντίο στα βαρετά μαγιώ! Πάντα ήθελα να την γράψω αυτή την κλισεδιά. Και να που μου δόθηκε η ευκαιρία! Φέτος κατάκτησε τις παραλίες με ένα απλό μονόχρωμο μπίκίνι που θα διακοσμήσεις με λίγη χρωματιστή τρέσσα πομ πον. Την ιδέα την βρήκαμε στο apairandasparediy.com. Σπεύσε να το δοκιμάσεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Μονόχρωμο μπικίνι
– Τρέσσα πομ πον σε χρώμα της επιλογής σου
– Ψαλίδι
– Βελόνα και κλωστή (πάλι σε χρώμα της επιλογής σου)
– Καρφίτσες

Ναι, θα ράψουμε στο χέρι. Αλλά είναι πολύ εύκολο.

Πριν ξεκινήσεις με το ράψιμο όμως θα πρέπει να έχεις 2-3 πραγματάκια κατά νου για να πάνε όλα όπως τα έχεις προγραμματίσει.

Κατ’ αρχάς (δεν το βρήκαμε στο άρθρο, αλλά θα σου το προτείναμε) πλύνε την τρέσσα γιατί μπορεί (ειδικά εάν το μαγιώ σου είναι άσπρο όπως στο άρθρο του apairandasparediy.com) να ξεβάψει με το που θα βγεις καμαρωτή καμαρωτή από τη θάλασσα. Μπορεί να χάσεις λίγο από το χρώμα, αλλά ίσως να αξίζει τον κόπο.

Ξεκινάς απλώνοντας το μπικίνι σου σε μια επίπεδη επιφάνεια και απλώνεις την τρέσσα με τον πομ πον για να αποφασίσεις που θα τη βάλεις. Πρώτη συμβουλή. Κόψε την τρέσσα σου αφήνοντας και περιθώριο περίπου 5 εκ. από όπου την βάλεις, γιατί το μαγιώ σου είναι από ελαστικό ύφασμα.

Πιάσε πρώτα το κάτω μέρος του μπικίνι. Καρφίτσωσε την τρέσσα επάνω στο μαγιώ και στις άκρες τύλιξε την τρέσσα προς τα μέσα για να μην ξεφτύσει.

Και αρχίζουμε με το ράψιμο. Για να μην φαίνεται πολύ η ραφή μπορείς να κάνεις μικρές βελονιές από επάνω και μεγαλύτερες από κάτω. Μην τραβάς πολύ την κλωστή σου και ράβε πιο χαλαρά. Η βελονιά που θα χρησιμοποιήσεις είναι η πατητή (αυτή που μοιάζει με διακεκομμένες γραμμούλες).

Αφού τελειώσεις και πριν στερεώσεις ό,τι έχεις ράψει καλό είναι να τεντώσεις το μαγιώ, ώστε να τεντωθεί για να μπορείς να το φορέσεις χωρίς να σπάσουν οι βελονιές σου. Είπαμε, το μαγιώ τεντώνεται και είναι από ελαστικό ύφασμα. Αφού το κάνεις αυτό στερεώνεις και συνεχίζεις με το επάνω του μαγιώ.

bikini_pompon_makeover_main

Έτοιμη για να καταπλήξεις τα πλήθη!

Καλές βουτιές!

 

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Απάντηση