Κοχύλια κεράκια

shell_tealight_introΤο καλοκαίρι πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του, αλλά εμείς θέλουμε να το κρατήσουμε για λίγο ακόμη. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να χρησιμοποιήσουμε τους καλοκαιρινούς θησαυρούς μας για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Εάν έχεις μπόλικα κοχύλια που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, τότε προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στο project που βρήκαμε στο Gardentherapy.ca.

Ο λόγος για μικρά κεράκια μέσα σε κοχύλια! Πώς θα τα φτιάξεις; Είναι απλό και γρήγορο!

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι:

– Κοχύλια σχετικά μεγάλα
– Κερί (μελισσοκέρι ή παραφίνη)
– Χρώμα και άρωμα για κερί (προαιρετικό)
– Φυτίλια κερωμένα με βάση
– Ψαλίδι
– Μπεν μαρί
– Ξυλάκια για ανακάτεμα
– Μικρό μπρίκι

Ξεκινάς καθαρίζοντας πολύ καλά τα κοχύλια σου. Εάν δεν βρίσκεις τόσο βαθιά κοχύλια που να μπορείς να τους βάλεις κερί, τότε μπορείς να αγοράσεις μερικά από καταστήματα με είδη διακόσμησης.

Βάλε το μπεν μαρί σου να ζεσταίνεται και λιώσε το μελισσοκέρι ή την παραφίνη σου μέχρι να γίνει υγρό. Εάν θέλεις στην παραφίνη μπορείς να προσθέσεις και άρωμα και χρώμα, αν και δεν χρειάζεται.

Στη συνέχεια έχεις δύο επιλογές. Μπορείς με λίγη κόλλα ή λίγο λιωμένο κερί να στερεώσεις το φυτίλι όρθιο στο κοχύλι (προσοχή να μπορούν τα κοχύλια να στερεωθούν ώστε να γεμίσουν και να μην τρέχουν τα κεριά απ’ έξω) και να γεμίσεις μετά με το λιωμένο κερί ή να ρίξεις με το μπρίκι προσεκτικά πρώτα το κερί και μετά να τοποθετήσεις το φυτίλι σου όρθιο, κρατώντας το λίγο μέχρι να σταθεί μόνο του.

Αφήνεις να στεγνώσουν όπως σταθεροποιούνται χωρίς να τρέχει το κερί για τουλάχιστον 24 ώρες.

Έτοιμα!

shell_tealight_main
Μπορείς να βάλεις τα κοχυλοκεράκια σου μέσα σε μια γυάλα με άμμο και άλλα κοχύλια και βότσαλα όπως μας προτείνει και το άρθρο στο gardentherapy.ca ή να φτιάξεις μπόλικα και να τα σκορπίσεις επάνω στο τραπέζι σου και να τα ανάψεις το βράδυ που θα χαλαρώνεις στο μπαλκόνι σου.

Καλη συνέχεια καλοκαιριού!

 

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Απάντηση