Θήκη γυαλιών χωρίς ράψιμο

Θήκη γυαλιών χωρίς ράψιμο

Εάν είσαι σαν κι εμένα και συνηθίζεις να ρίχνεις τα γυαλιά σου μέσα στην τσάντα σου χωρίς να τα βάλεις μέσα σε θήκη, τότε σίγουρα αυτή η θήκη γυαλιών από το homeyohmy.com θα σε ενδιαφέρει. Τέλος στις ογκώδεις θήκες γυαλιών ηλίου. Τώρα μπορείς να φτιάξεις μια υφασμάτινη θήκη που δεν θα βαραίνει τη τσάντα σου και θα προστατεύεις τα γυαλιά σου. Χωρίς ράψιμο, ε;

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • Ύφασμα κατά προτίμηση βαμβακερό και ελαφρύ
  • Κόλλα για ύφασμα
  • Δερμάτινο κορδόνι
  • Ξύλινη χάντρα

Με τα γυαλιά σου σαν οδηγό κόψε 2 κομμάτια ύφασμα που να τα χωράνε άνετα (ακόμη και με το στιφωματάκι). Η Amy έκοψε δύο κομμάτια διάστασης 10εκ. επί 20εκ.

Ξεκινάς βάζοντας κόλλα στην ακρούλα της ανάποδης πλευράς στη μικρότερη διάσταση του υφάσματός σου (που θα είναι και η κορυφή της θήκης). Κολλάς στα περίπου 1.50εκ. Προσοχή να αφήσεις κενό γιατί από εκεί θα περάσει το κορδόνι σου. Κάνεις το ίδιο και στο δεύτερο κομμάτι υφάσματος.

Στη συνέχεια, βάζεις κόλλα στις 3 πλευρές γύρω γύρω από την καλή πλευρά του υφάσματος και κολλάς το δεύτερο ύφασμα, ώστε να είναι τα 2 κομμάτια καλή με καλή.

Αφήνεις να στεγνώσει καλά. Γυρίζεις μέσα έξω και περνάς το δερμάτινο κορδόνι σου μέσα από τα ανοίγματα που έχεις αφήσει. Περνάς και τη χάντρα και από τις 2 άκρες του κορδονιού και δένεις ένα μεγάλο κόμπο.

Sunglasses-Pouch_main
Έτοιμη η θήκη σου! Τώρα δεν έχεις καμιά δικαιολογία να αφήνεις τα γυαλιά σου απροστάτευτα από εδώ κι από εκεί. H θήκη αυτή είναι τέλεια ιδέα για δώρο και πολύ χρήσιμη για τις καλοκαιρινές διακοπές! Καλή επιτυχία!

Δες και άλλη μια ιδέα για θήκη γυαλιών από δέρμα.

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

 

Απάντηση