Νεσεσέρ με φερμουάρ δαντέλα

Εδώ και ένα μήνα έψαχνα χρόνο για να σχοληθώ με τα καινούργια δαντελένια φερμουάρ που φέραμε στο ftiaxto.gr/eshop! Τελικά κατάφερα και βρήκα 45′ (αλήθεια, τόσο πήρε μόνο) και έφτιαξα αυτό το γλυκύτατο νεσεσέρ για την Ελίνα μας που γιορτάζει σήμερα.

Θα χρειαστείς:

  • 2 κομμάτια ύφασμα (για το συγκεκριμένο νεσέσερ 46×21εκ.)
  • 1 δαντελένιο φερμουάρ
  • ραπτομηχανή

Όπως σε κάθε project ραπτικής καλό είναι να έχεις πλύνει και σιδερώσει τα υφάσματά σου πριν ξεκινήσεις. Τοποθέτησε τα 2 υφάσματα με τις καλές πλευρές αντικρυστά και ράψε τις δύο κοντές πλευρές τους. Αν θέλεις το νεσεσέρ να είναι λίγο πιο στητό, σιδέρωσε θερμοκολλητική ενίσχυση στο εσωτερικό του ενός ή και των δύο κομματιών πριν κάνεις τις πρώτες ραφές.

DSC00119

Γύρισε τα υφάσματα με τις καλές πλευρές προς τα έξω και σιδέρωσε τις ραφές για να ισιώσουν. Ευθυγράμισε την μία πλευρά του φερμούαρ στην μία πλευρά του νεσεσέρ και κάνε μια ραφή. Χρησιμοποίησε το ποδαράκι φερμουάρ ώστε η ραφή να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φερμούαρ. Σιγουρέψου μόνο ότι το τελείωμα του νεσεσέρ είναι 2 χιλιοστά μακρυά από τα δόντια του φερμουάρ ώστε να κλείνει χωρίς να «μαγκώνει».

DSC00127

Ράψε και την άλλη πλευρά του φερμουάρ, κλείστο μέχρι την μέση και γύρισε το νεσεσέρ ώστε να βλέπεις το εσωτερικό ύφασμα (με το φερμουάρ κεντραρισμένο), όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Ράψε τις δύο ελεύθερες πλευρές – θυμίσου να είναι λίγο ανοιχτό το φερμουάρ για να μπορέσεις να το γυρίσεις όταν τελειώσεις.

DSC00137

Τσίμπα τις γωνίες και κάνε κάθετες ραφές ώστε το νεσεσέρ να αποκτήσει ύψος. Κόψε το ύφασμα που περισσεύει.

DSC00142

Γύρισε το νεσεσέρ σου και είναι έτοιμο για χρήση! So sweet! Χρόνια πολλά Ελέ(ί)νη!

DSC00144

 

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Απάντηση