Σκουλαρίκια καραμέλες από κόλλα σιλικόνης

candy-dot-earrings_introΤώρα τελευταία έχω κολλήσει και παίζω στο τηλέφωνο μου, ένα παιχνίδι με καραμέλες. Έχω πάθει εμμονή και βλέπω παντού καραμέλες. Στο mintedstrawberry.blogspot.gr, λοιπόν, βρήκα πως να φτιάξεις σκουλαρίκια-καραμελίτσες πολύ-πολύ εύκολα με σιλικόνη και βερνίκια νυχιών. Για ρίξε μια ματιά!

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω το συγκεκριμένο παχνίδι είναι πολύ δημοφιλές, οπότε μπορεί κι εσύ να έχεις κολλήσει με τις καραμέλες. Μπορείς να φτιάξεις πολλά ζευγάρια από αυτά τα σκουλαρικάκια, γιατί είναι πολύ εύκολα, γρήγορα και με ελάχιστο κόστος.

Για δες πως θα τα φτιάξεις.

Θα χρειαστείς:

  • Βάσεις φλατ για σκουλαρίκια (6mm)
  • Πιστόλι σιλικόνης και ανταλλακτικά
  • Βερνίκια νυχιών σε διάφορα χρώματα
  • Dimensional magic (προαιρετικά)

Κάρφωσε τις βάσεις των σκουλαρικιών σε μια φλατ σπογγώδη επιφάνεια, π.χ. σε ένα σφουγγάρι ή ένα κομμάτι αφρολέξ.

candy-dot-earrings_main
Ζέστανε πολύ καλά την σιλικόνη σου και με προσοχή πίεσε την σκανδάλη του πιστολιού, στα 2/3 για να «στάξεις» πάνω στην βάση του σκουλαρικιού την ποσότητα που χρειάζεται και να δημιουργήσεις την καραμελίτσα. Ίσως χρειαστεί να κάνεις λίγες πρόβες μέχρι να πετύχεις το τέλειο σχήμα.

Μόλις στεγνώσουν καλά, βάψε τα με τα βερνίκια που έχεις επιλέξει και τα σκουλαρίκια σου είναι έτοιμα. Για να έχεις πιο μόνιμο αποτέλεσμα και περισσότερη γυαλάδα μπορείς να τα περάσεις και ένα χέρι dimensional magic ή βερνίκι διάφανο. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσουν σε όρθια θέση.

Δεν είναι τέλεια;
Με γειά!

 

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Απάντηση