Ύφασμα για εκτυπωτή

print-pillowΤο σημερινό Craft of the Day της Martha Stewart μου θύμισε ένα φοβερό προϊόν που προσθέσαμε πρόσφατα στο ftiaxto.gr eshop, το ύφασμα για εκτυπωτή. Αν θυμάσαι παλιότερα, είχαμε προσπαθήσει να τυπώσουμε σε κανονικό ύφασμα στον οικιακό μας εκτυπωτή με μάλλον όχι ιδιαίτερη επιτυχία!

Η συσκευασία έχει 5 φύλλα βαμβακερού υφάσματος μεγέθους Α4 τα οποία μπορούν να τυπωθούν σε οποιονδήποτε οικιακό inkjet εκτυπωτή. Αφού έχεις διαλέξει την φωτογραφία ή το σχέδιο που είναι να τυπώσεις, κάνε μια δοκιμαστική εκτύπωση σε κανονικό χαρτί. Αν μπορείς να πειράξεις τις ρυθμίσεις, διάλεξε την καλύτερη ποιότητα και τοποθέτησε το ύφασμα ώστε να τυπωθεί η υφασμάτινη και όχι η χάρτινη πλευρά του.

Μετά την εκτύπωση, άσε το ύφασμα να στεγνώσει για τουλάχιστον 2 λεπτά και μετά αφαίρεσε προσεκτικά την χάρτινη υποστήριξη. Πριν ξεκινήσεις να το ράψεις καλό είναι να αφαιρέσεις ότι υπολείματα μελανιού μπορεί να έχουν μείνει. Αυτό το κάνεις, ξεπλένοντας το ύφασμα με κρύο νερό. Μην το πολυτσαλακώσεις, απλώς βρέξτο καλά ώστε να φύγει τώρα το επιπλέον μελάνι και όχι μετά το ράψιμο (όπου μπορεί να σου χαλάσει τα άλλα υφάσματα). Άφησέ το να στεγνώσει σε μια επίπεδη επιφάνεια και το ύφασμα είναι έτοιμο για ράψιμο.

Τι θα φτιάξεις;

Υλικά και εργαλεία

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.