Τσάντα παραλίας από σίτα

Ναι, καλά διάβασες! Ένα από τα projects που συναντάμε πολύ τελευταία είναι οι τσάντες για τη θάλασσα που είναι φτιαγμένες από το σκληρό υλικό που βάζουμε στα παράθυρα για να μην μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι, τη σίτα. Φαίνεται οτι εκτός από το οτι είναι πολύ της μόδας σαν υλικό είναι και πολύ πρακτικές. Εμείς βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον tutorial στο Between the Lines για να την φτιάξεις μόνη σου. Δες πως.

Οι τσάντες από σιτα είναι πρακτικές γιατί μπορείς και βλέπεις ακριβώς τι έχουν μέσα, ώστε να βρίσκεις αυτό που θέλεις άμεσα (ειδικά όταν τα χέρια σου είναι βρεγμένα και έχουν άμμο και αλάτια) και αφήνουν τα βρεγμένα να στεγνώνουν (πετσέτες νωπές και μαγιώ τυλιγμένα μέσα στην πλαστική τσάντα μπορούν να μυρίσουν πολύ ωραία αν μείνουν λίγο παραπάνω). Θέλεις κι άλλα;

Στο tutorial που βρήκαμε στο Between the Lines θα βρεις και οδηγίες και για να φτιάξεις πλαστικοποιημένο πάτο για την τσάντα, να προσθέσεις αδιάβροχο πορτοφολάκι για κλειδιά και λεφτά και να ντύσεις τις ενώσεις με ρέλι για να μην είναι άγριες.

Για όλα αυτά θα χρειαστείς:

– Σίτα (εύκαμπτη) 66εκ. επί 1μ
– Πλαστικό πάτο διάστασης 13εκ. x 51εκ. (μπορείς είτε να αγοράσεις έτοιμο αυτόν που προτείνει το άρθρο, ή να βάλεις πάτο από παλιά τσάντα ή να βάλεις ένα κομμάτι ξύλο, χαρτόνι κτλ.)
– Πλαστικοποιημένο ύφασμα αρκετό για να ντύσεις τον πάτο και να κάνεις και ένα πορτοφολάκι
– Ρέλι για τις ενώσεις της τσάντας και του πορτοφολιού
– 15εκ φερμουάρ για το πορτοφολάκι
– Δερμάτινα λουριά για χερούλια (μπορείς να βάλεις ό,τι χερούλια σου αρέσουν)
– Πριτσίνια για τα χερούλια (ή ό,τι άλλο χρειάζεται για τα χερούλια που έχεις επιλέξει)
– Τρυπητήρι
– Ψαλίδι
– Ραπτικά (κλωστές, καρφίτσες κτλ)
– Συνδετήρες
– Ραπτομηχανή

mesh_bag

Τώρα μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες για να φτιάξεις την τσάντα σου. Μην ανησυχείς, το tutorial του Between the Lines είναι super αναλυτικό. Το μόνο που έχουμε να σε συμβουλεύσουμε γιατί μάλλον θα σε δυσκολέψει είναι οτι για να πιάσεις τη σίτα καλά για να συναρμολογήσεις την τσάντα θα χρειαστεί να βάλεις συνδετήρες σε μερικά σημεία αντί για καρφίτσες. Είναι πολύ πιο εύκολο έτσι. Όσο για το τι βελόνα να χρησιμοποιήσεις για να ράψεις την τσάντα, στο tutorial δεν αναφέρεται κάτι, οπότε υποθέτουμε οτι δεν υπήρξε κάποιο θέμα… εσύ όμως για να είσαι σίγουρη θα προτείναμε να επικοινωνήσεις με κάποιον αντιπρόσωπο της μηχανής σου και να ρωτήσεις εξηγώντας τι θέλεις να κάνεις.

Καλή επιτυχία και καλές βουτιές με την καινούργια σου τσάντα!

Save

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Απάντηση