Οδηγός για ποδαράκια ραπτομηχανής από την Husqvarna

Έχεις ραπτομηχανή; Τέλεια! Τότε ήδη γνωρίζεις πόσα πράγματα μπορείς να φτιάξεις με τη βοήθειά της! Έχεις πάρει όμως είδηση πόσο εύκολη μπορούν να κάνουν τη ζωή σου τα επιπλέον ποδαράκια ραπτομηχανής που διατίθενται προς πώληση εκεί έξω; Εμείς δεν είχαμε ιδέα και έτσι ζητήσαμε τη βοήθεια της ομάδας της αντιπροσωπείας ραπτομηχανών Καραμήτσιος που μας έδωσαν μια λίστα με τα βασικά επιπλέον ποδαράκια ραπτομηχανών Husqvarna Viking, καθώς και μια σύντομη περιγραφή για το τι ακριβώς κάνει το καθένα. Διάβασε και διάλεξε ποιά θα αγοράσεις!

 

011. Ποδαράκι για ευθεία ραφή
Το ποδαράκι αυτό είναι μόνο για να ράβεις ευθείες ραφές. Έχει μια τρύπα που χωράει ακριβώς η βελόνα έτσι ώστε να ράβει απόλυτα ευθεία. Ενδείκνυται όταν ράβεις με ιδιαίτερα υφάσματα ή θέλεις η διακοσμητική σου ραφή να είναι τέλεια!

Αγόρασέ το εδώ!

 

022. Ποδαράκι τσίμα J
Όταν θέλεις να καρυκώσεις την άκρη του υφάσματός σου για να μην μαδήσει και δεν έχεις κοπτοράπτη, αυτό το ποδαράκι είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Αγόρασέ το εδώ!

 

033. Ρυθμιζόμενο ποδαράκι κρυφοβελονιάς
Τέρμα το παίδεμα με την κρυφοβελονιά στο χέρι. Αυτό το ποδαράκι ρυθμίζεται ώστε το «τσίμπημα» της βελονιάς να μην φαίνεται σχεδόν καθόλου.

Αγόρασέ το εδώ!

 

044. Ποδαράκι με ροδάκια
Εάν θέλεις να ράψεις υφάσματα όπως βελούδο, δέρμα, δερματίνη, τότε αυτό το ποδαράκι με τα ροδάκια θα σε βοηθήσει για να κυλάει το ύφασμα σωστά όσο ράβεις.

Αγόρασέ το εδώ!

 

055. Ποδαράκι τεφλόν Η
Όταν ράβεις φόδρες, πλαστικοποιημένα υφάσματα, δέρμα ή δερματίνη το ποδαράκι τεφλόν θα σε βοηθήσει για να κυλάει το ύφασμα χωρίς να κολλάει.

Αγόρασέ το εδώ!

 

066. Στενό ποδαράκι για φερμουάρ
Όταν θέλεις να ράψεις σχεδόν δίπλα στα δόντια του φερμουάρ, καλό είναι να έχεις αυτό το ποδαράκι στη θήκη με τα αξεσουάρ της ραπτομηχανής σου.

Αγόρασέ το εδώ!

 

077. Ποδαράκι για αόρατη ραφή φερμουάρ
Το ποδαράκι αυτό έχει αρκετό άνοιγμα για να περάσει μέσα η άκρη του φερμουάρ και να ραφτεί σχεδόν αόρατα.

Αγόρασέ το εδώ!

 

088. Ποδαράκι σούρας
Κατάλληλο για σούρωμα σε λεπτά έως μεσαία υφάσματα. Βάζεις τη βελόνα στην αριστερή θέση της. Οσο μεγαλύτερο είναι το βήμα γαζιού τόσο περισσότερο σούρωμα επιτυγχάνεις.

Αγόρασέ το εδώ!

 

099. Ποδαράκι οδηγός λάστιχου
Ποδαράκι για να ράβεις λάστιχο πάχους από 6mm έως 12mm.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1010. Ποδαράκι που ενώνει τις άκρες
Κάνει ό,τι υπόσχεται. Ενώνει τέλεια τις άκρες 2 υφασμάτων. To ιδανικό ποδαράκι για να ράψεις δαντέλα στην άκρη του υφάσματος.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1111. Ποδαράκι μονό φιλέτο
Μάθαμε τι είναι και το φιλέτο. Θα το βρεις σε διάφορα άρθρα που το έχουμε περιγράψει σαν θήκη για να μπαίνει κορδόνι κτλ. Τώρα ξέρουμε. Με αυτό το ποδαράκι μπορείς να ράψεις μονό φιλέτο σε κορδόνι διαμέτρου 6mm.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1212. Στριφωτήρι 10mm
Τώρα μπορείς να κάνεις τα στριφώματά σου γρήγορα και απλά. Το ποδαράκι αυτό στριφώνει διπλά την άκρη υφάσματος, με τελικό φάρδος 10mm.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1313. Ρελιάστρα 6mm
Εάν θέλεις να ρελιάζεις τις άκρες των υφασμάτων σου εύκολα τότε χρειάζεσαι ένα ποδαράκι/ ρελιάστρα. Το ποδαράκι αυτό στριφώνει ρέλι από λεπτό ύφασμα φάρδους 24mm σε τελικό φάρδος 6mm.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1414. Ρελιάστρα 12mm
Εάν θέλεις να ρελιάζεις τις άκρες των υφασμάτων σου εύκολα τότε χρειάζεσαι ένα ποδαράκι/ ρελιάστρα. Το ποδαράκι αυτό στριφώνει ρέλι λεπτού υφάσματος φάρδους 50mm σε τελικό φάρδος 12mm.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1515. Ρελιάστρα ρυθμιζόμενου φάρδους
Εάν θέλεις να ρελιάζεις τις άκρες των υφασμάτων σου εύκολα τότε χρειάζεσαι ένα ποδαράκι/ ρελιάστρα. Το ποδαράκι αυτό ρυθμίζεται για να στριφώνει ρέλια φάρδους από 6mm μέχρι 20mm.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1616. Διαφανές ποδαράκι φιλέτο
Με αυτό το ποδαράκι μπορείς να ράψεις φιλέτο για κορδόνια διαφορετικών διαμέτρων. Χάρη στη διαφάνειά του μπορείς να βλέπεις ακριβώς που ράβεις.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1717. Ποδαράκι στριφωτήρι 3mm
Ράψε στρίφωμα πλάτους 3mm σε πολύ λεπτά υφάσματα. Ιδανικό για τελειώματα σε εσώρουχα, βραδυνά ρούχα κτλ.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1818. Ποδαράκι στριφωτήρι 5mm
Αυτό το ποδαράκι είναι ιδανικό για να ράψεις στενό στρίφωμα σε μεσαία υφάσματα. Χρησιμοποίησέ το για τις άκρες από τις πετσέτες της κουζίνας, κουρτίνες, σούρες κτλ.

Αγόρασέ το εδώ!

 

1919. Ποδαράκι στριφωτήρι 2mm
Αυτό το ποδαράκι είναι ιδανικό για να ράψεις ακόμη πιο στενό στρίφωμα σε μεσαία υφάσματα.

Αγόρασέ το εδώ!

 

2020. Ποδαράκι για σειρήτια
Εάν θέλεις να διακοσμήσεις το ύφασμά σου με κορδέλες ή σειρήτια, τότε αυτό είναι το ποδαράκι που θα χρειαστείς.

Αγόρασέ το εδώ!

 

2121. Ποδαράκι για πούλιες
Ποδαράκι για να ράβεις σειρές από διακοσμητικές πούλιες εύκολα και απλά.

Αγόρασέ το εδώ!

 

2222. Ειδική σαίτα για χοντρές κλωστές
Εάν δεν έχεις κεντητική μηχανή, αλλά θέλεις να διακοσμήσεις τα υφάσματά σου με πιο χοντρά νήματα, σαν αυτά του κεντήματος, τότε χρειάζεσαι την ειδική σαίτα. Φτιάχνεις εύκολα το μασούρι με τη χοντρή κλωστή και στη συνέχεια ράβεις τις διακοσμητικές βελονιές της επιλογής σου.

Αγόρασέ το εδώ!

 

2323. Διαφανές ποδαράκι τσίμα για ενώσεις
Το διαφανές αυτό ποδαράκι έχει σκάψιμο από την κάτω πλευρά του και μεταλλικό οδηγό στο κέντρο του για να μπορείς να ράβεις σταθερά τα τελειώματα π.χ. από μια κορδέλα επάνω στο ύφασμά σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και διακοσμητικές βελονιές με αυτό το ποδαράκι.

Αγόρασέ το εδώ!

 

2424. Ποδαράκι για νερβίρ με 3 αυλακώσεις, με υπερυψωμένη πλάκα
Με αυτό το ποδαράκι μπορείς να ράψεις εύκολα νερβίρ (δες φωτογραφία) σε μεσαία υφάσματα. Θα χρειαστείς και διπλή βελόνα!

Αγόρασέ το εδώ!

 

Όταν αγοράζεις ποδαράκι καλό είναι να προσέξεις εάν ταιριάζει με το μοντέλο της ραπτομηχανής που έχεις. Αυτό συνήθως αναφέρεται στη συσκευασία, αλλά εάν δεν είσαι σίγουρος καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον πριν προχωρήσεις στην αγορά του.

Όλα τα παραπάνω ποδαράκια, καθώς και αξεσουάρ για τη ραπτομηχανή σου, βελόνες, σχέδια κεντήματος, ατμοσίδερα, κούκλες ραπτικής και φυσικά ραπτομηχανές HUSQVARNA VIKING, θα τα βρείς:

ΚΑΡΑΜΗΤΣΙΟΣ Α.Ε.
Πλάτωνος 135
Καλλιθέα 17673
Τηλ.: 210 9407605
Fax: 210 9407458
Email: info@kopserapse.gr

αλλά και ηλεκτρονικά στο online κατάστημα www.kopserapse.gr

Κράτα το

Υλικά και εργαλεία

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

5 σχόλια στο άρθρο “Οδηγός για ποδαράκια ραπτομηχανής από την Husqvarna”

  1. Πολύ πολύ χρήσιμα και οικονομικά. Ελπίζω να είναι και εύκολα στη χρήση τους γιατι μερικά απο αυτά θα τα αγοράσω σίγουρα.