Πολύχρωμο σκουφί

norohatΕάν σου αρέσει το πλέξιμο, τότε δεν υπάρχει καλύτερο δώρο να κάνεις σε αγαπημένα πρόσωπα από σκουφιά. Ένα και δύο και τρία και περισσότερα σκουφιά είναι πάντα ευπρόσδεκτα, πόσω μάλλον εάν είναι χειροποίητα και φτιαγμένα στα χρώματα που αγαπά ο καθένας! Αυτό το σχέδιο για σκουφί από την Saartje de Bruijn μπορεί να είναι παλιό, είναι όμως πολύ εύκολο να το φτιάξεις!

Εκτός από το σχέδιο του, αυτό που κάνει το σκουφί αυτό τόσο όμορφο είναι το νήμα που έχει χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτεί. Το νήμα αυτό λέγεται Noro Kureyon, εξού και το όνομα του σκούφου “Noro hat“. Το νήμα αυτό είναι ολόμαλλο και είναι βαμμένο στο χέρι και η προέλευσή του είναι από την Ιαπωνία. Χαρακτηριστικό του είναι οτι είναι έτσι βαμένο ώστε πλεκοντάς το να κάνει ρίγες με διαφορετικά χρώματα. Θα το βρεις σε διάφορες παλέττες… μάλιστα κάθε κούκλα από το Noro Kureyon έχει και τον δικό του κωδικό.

Το συγκεκριμένο σκουφάκι λοιπόν είναι πλεγμένο με Noro Kureyon νούμερο 92 και στρογγυλές βελόνες 4,5mm.

Οι οδηγίες είναι περισσότερο από λεπτομερείς και το αποτέλεσμα πολύ χουχουλιάρικο! Άσε που εάν του πάρεις τον αέρα μπορείς να φτιάχνεις ένα τέτοιο σκουφί κάθε μέρα!

Καλή διασκέδαση!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

8 σχόλια στο άρθρο “Πολύχρωμο σκουφί”

  1. μπορεί κάποια να με βοηθήσει με το noro hat γιατι το μελετάω τόσες ώρες και δεν βγάζω άκρη. πόσες σειρές είναι; πώς αρχίζουμε να μειώνουμε πόντους; οι αριθμοί αριστερά δηλωνουν βελονιές; τι εννοεί rounds, bands; :-?:

  2. τελειες ολες οι ιδεες σας!!! ορεξη και χρονο να εχει κανεις…μια ερωτηση (ειμαι ακομα στο ξεκινημα) πλεκοντας το σκουφακι, πως ελλατωνουμε τους ποντους? πλεκουμε 2-2 σε καθε γραμμη ανεβαινοντας προς την κορυφη??

  3. @vaia Το σκουφί κλείνει κόβωντας το νήμα σε απόσταση περίπου 20 εκ. και περνώντας τους εναπομείναντες πόντους με τη βοήθεια μιας σακοράφας από τη βελόνα στην κλωστή. Κάνεις 2-3 γερούς κόμπους και φροντίζεις να κρύψεις με τη σακοράφα την κλωστή που περισσεύει μέσα στο δημιουργημά σου ώστε να μην φαίνεται… είναι ο κλασικός τρόπος που κλείνουμε τα σκουφιά!

  4. koritsia mou geia sas.. polu wraio auto to skoufi alla entopizw mia elleips tou site.. prospa8w edw kai 4 mhnes na ftiajw enan mpere. alla oute ena katanoto patern briskw alla oute kai kanenean na jerei na mou pei.. bo8eia!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *