Ανοιξιάτικο ζελέ φράουλα

zele_fraoula7Το γλυκό αυτό είναι το πιο ελαφρύ και διαιτιτικό γλυκό του κόσμου. Και μιας και τις ημέρες που θα έρθουν θα πέσουμε στο φαγητό με τα μούτρα σκέφτηκα να γράψω τη συνταγή αυτή για να γλιτώσουμε τουλάχιστον τις θερμίδες από το γλυκό. Μπορείς να το φτιάξεις όπως εγώ μέσα σε ένα μεγάλο ταπερ, ώστε να το πάρεις μαζί σου την Κυριακή του Πάσχα όπου πας καλεσμένος ή να το έχεις στο ψυγείο και να τρως όποτε θέλεις. Προσοχή για όσους νηστεύουν! Δεν είναι νηστίσιμο γλυκό.

Βήμα – Βήμα

zele_fraoula1
Θα χρειαστείς 2 κουτιά ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ light με γεύση φράουλα (το αν θα είναι διαίτης είναι στη δική σου επιλογή. Απλά έχε κατά νου οτι το light ζελέ έχει μόλις 9 θερμίδες η μερίδα), 250ml (1 και 1/4 φλιτζ. τσαγιού) συμπυκνωμένο γάλα light (επίσης δική σου επιλογή το light) και 15 φρέσκες φράουλες που είναι και η εποχή τους.
zele_fraoula2
Ξεκινάς την συνταγή διαλύοντας το περιεχόμενο του ΕΝΟΣ φακέλου φρουί ζελέ σε 250ml (1 και 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βραστό νερό. Μπορείς να το κάνεις αυτό κατ’ ευθείαν στο τάπερ που θέλεις να μείνει το γλυκό σου. Το αφήνεις να κρυώσει καλά. Μπορείς να βουτήξεις το δάχτυλό σου για να δοκιμάσεις αν είναι κρύο.
zele_fraoula3
Πριν προλάβει να πήξει το ζελέ ρίχνεις τα 250ml συμπυκνωμένο γάλα μέσα στο τάπερ χωρίς να το αραιώσεις! Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει το μίγμα σου ροζ προσέχοντας να έχει πάει το γάλα παντού. Βάζεις την κρέμα σου στο ψυγείο για να πήξει λίγο.
zele_fraoula4
Πριν πήξει η κρέμα τελείως κόβεις τις φράουλες και τις τοποθετείς στην επιφάνεια της κρέμας σου. Βάζεις το τάπερ πάλι στο ψυγείο για να πήξει τελείως. Παράλληλα, από το δεύτερο φακελάκι φρουι ζελέ φτιάχνεις με την ίδια διαδικασία (διαλύεις σε 250ml βραστό νερό) ζελέ σε ένα ξεχωριστό δοχείο και το αφήνεις να κρυώσει.
zele_fraoula5
Όταν κρυώσει καλά το ζελέ σου χωρίς όμως να έχει πήξει βγάζεις το τάπερ από το ψυγείο και ρίχνεις το ζελέ από επάνω. Το ξαναβάζεις στο ψυγείο για να πήξει και αυτή η στρώση. Μετά από κάνα μισάωρο είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις! Καλή όρεξη!
zele_fraoula6
Μια λιγότερο διαιτητική version του γλυκού αυτού είναι να προσθέσεις στον πάτο του τάπερ τριμμένο μπισκότο που θα έχεις δέσει με λιωμένο βούτηρο, όπως κάνουμε τη βάση για το cheesecake δηλαδή. Επίσης, μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο γλυκό με ότι φρούτα σου αρέσουν και να δοκιμάσεις όλες τις γέυσεις ζελέ της αγοράς!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

16 σχόλια στο άρθρο “Ανοιξιάτικο ζελέ φράουλα”

  1. προσέχω την διατροφή μου και αυτό το γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει! ευχαριστώ για την ιδέα! θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!

  2. Το έκανα και με γάλα και με γιαούρτι. Και τις 2 φορές έγινε πολύ νόστιμο και δροσερό.

  3. θα το δοκιμασω κι εγώ που παλευω η καημενη να χασω πολλα κιλα και τετοιες μερες ! που να τα καταφέρω ! τουλαχιστων ας ειναι ελαφρή το γλυκάκι των εορτών ! σ ευχαριστώ πολυ για την συνταγή .

  4. Την ίδια συνταγή την ξέρω και με γιαούρτι στραγγιστό 0 ή 2% και είναι super… Και επίσης αν θέλετε να βάλετε και κάποιες θερμίδες σαν βάση, μπορείτε να κάνετε κομματακια digestive μπισκότα και να ρίξετε από πάνω κανονικά το μίγμα με το ζελέ και το γιαούρτι ή το γάλα… Καλή επιτυχία!

  5. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα διαιτητικά γλυκά γιατί παιδεύομαι να χάσω 5 κιλά μετά τη γέννα του 2ου παιδιού μου αλλά δεν μπορώ αλλα το τρομερό είναι ότι δεν μπορώ να κόψω τα γλυκά
    Ελίνα πάντα τέτοια γλυκά να μας προτείνεις αλλά μια ερώτηση να κάνω γιατί δεν έχει ζάχαρη καθόλου? Λίγο Ελινάκι μου λίγο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *