Υγρό γυαλί που φωσφορίζει!

Υγρό γυαλί με φωσφoρίζουσα σκόνη

Φαντάζομαι υγρό γυαλί έχεις ξαναδουλέψει, το ήξερες όμως ότι τώρα υπάρχουν φωσφορίζουσες σκόνες που κάνουν τα αντικείμενα που φτιάχνεις να φωτίζουν στο σκοτάδι;

Υγρό γυαλί με φωσφωρίζουσα σκόνη

Τις σκόνες αυτές θα τις βρεις στο alfakem.gr και μπορείς να τις βάλεις σε οποιαδήποτε ρητίνη έχεις. Για αρχή, ανακατεύεις τα 2 υλικά του υγρού γυαλιού σύμφωνα με την δοσολογία που αναγράφεται στην συσκευασία.

Υγρό γυαλί με φωσφωρίζουσα σκόνη

Εγώ θέλησα να δοκιμάσω 2 φωσφορίζοντα χρώματα, το πράσινο και το μπλε, έτσι μοίρασα το υγρό γυαλί σε 2 ποτηράκια και έβαλα περίπου μισή κουταλιά του γλυκού σκόνη σε 35 ml ρητίνης.

Θέλει πολύ καλό ανακάτεμα! Να ξέρεις επίσης, ότι επειδή μιλάμε για μια σκόνη μέσα σε ένα υγρό, η σκόνη αυτή θα “κάτσει” στο κάτω μέρος. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις αυτό, είναι να αφήσεις το υγρό γυαλί στο ποτηράκι για περίπου 10 ώρες – το συγκεκριμένο υγρό γυαλί της resoltech πήζει τελείως στις 48 ώρες, και να κάνεις άλλο ένα καλό ανακάτεμα τότε πριν το βάλεις στα καλούπια. Έτσι η σκόνη θα αναμυχθεί την ώρα που το υγρό γυαλί θα έχει αρχίσει να σκληραίνει οπότε δεν θα κάτσει τόσο.

Υγρό γυαλί με φωσφωρίζουσα σκόνη

Όπως γνωρίζεις τα αστεράκια είναι το αγαπημένο μου σχήμα, έτσι τα επιλέγω για άλλη μια φορά για καλούπια. Τα αφήσα εκεί 48 ώρες για να σκληρύνουν πλήρως και στην συνέχεια τα αφαίρεσα.

Υγρό γυαλί με φωσφωρίζουσα σκόνη

Όπως βλέπεις, στο φως, το πράσινο δεν έχει δώσει σχεδόν καθόλου χρώμα στο υγρό γυαλί, ενώ η μπλε σκόνη έκανε το υγρό γυαλί μπλε. Τα αστεράκια αυτά θα μπουν τώρα στον ταβάνι του υπνοδωματίου του γιου μου για να κοιμάται κάτω από τα άσπρα.

Υγρό γυαλί με φωσφωρίζουσα σκόνη

Μιας και μου είχε περισσέψει μείγμα, είπα να κάνω μια δοκιμή να φτιάξω και πλανήτες. Έτσι έριξα σε σταγόνες ότι είχε μείνει πάνω σε μια πλαστική διαφάνεια και τα άφησα να στεγνώσουν.

Υγρό γυαλί με φωσφωρίζουσα σκόνη

Αυτό που δεν υπολόγισα είναι ότι οι σταγόνες θα “άνοιγαν” και έτσι κάποιοι πλανήτες κόλλησαν με κάποιους άλλους. Οι πιο πετυχημένοι τελικά ήταν οι μικρότερες σταγόνες!

Υγρό γυαλί με φωσφoρίζουσα σκόνη

Ευχαριστούμε τους χορηγούς υλικών που μας πρόσφεραν τα υλικά για αυτή την κατασκευή:

Τοποθέτηση προϊόντων

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *