Τσάντα ταχυδρόμου – Messenger bag

messenger-bag-7

Τσάντα ταχυδρόμου ή αλλιώς messenger bag ή τσάντα με καπάκι για να καταλαβαινόμαστε. Μια πολύ πρακτική τσάντα με ένα πολύ αναλυτικό φωτογραφικό βήμα βήμα από το zaaberry.blogspot.com. Φτιάξε μία σένα και αν αποφασίσεις ότι σου άρεσε και θέλεις να τις φτιάχνεις για να τις πουλάς, προμηθεύσου την ειδική άδεια.

Θα χρειαστείς:

  • 4 κομμάτια ύφασμα 31 x 23 εκ. (2 για το εξωτερικό και 2 για το εσωτερικό της τσάντας)
  • 2 κομμάτια σιδερότυπη ενίσχυση 31 x 23 εκ.
  • 2 κομμάτια ύφασμα 25 x 20 εκ. για το καπάκι
  • 1 κομμάτι σιδερότυπη ενίσχυση25 x 20 εκ.
  • 1 κομμάτι ύφασμα 72 x 20 εκ. για το χερούλι
  • 1 κομμάτι λεπτή βάτα 72 x 20 εκ. για το χερούλι

messenger-bag-1

Σιδέρωσε την ενίσχυση στις ανάποδες πλευρές του εξωτερικού υφάσματος. Κόψε 2 τετράγωνα περίπου 4 x 4 εκ. από τις κάτω γωνίες τόσου του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού υφάσματος.

messenger-bag-2

Με τις καλές πλευρές αντικρυστά ράψε τα πλαϊνά και τον πάτο του εξωτερικού και του εσωτερικού. Δίπλωσε και ευθυγράμμισε τις ραφές όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία και ράψε. Γύρνα το εξωτερικό ύφασμα ώστε οι καλές πλευρές να δείχνουν προς τα έξω.

messenger-bag-3

Τώρα ετοίμασε το καπάκι, σιδέρωσε την ενίσχυση στην πίσω πλευρά του εξωτερικού υφάσματος. Φέρε το εσωτερικό και το εξωτερικό με τις καλές πλευρές αντικρυστά. Χρησιμοποίησε ένα ποτήρι ή ένα cd για να αντιγράψεις την καμπύλη στις 2 άκρες και κόψε. Ράψε τα πλαϊνά και το κάτω κομμάτι αφήνοντας το πάνω άραφτο. Ψαλίδισε το στρίφωμα στις γωνίες (για να μπορέσει να γυρίσει χωρίς να τραβάει), γύρισε τις καλές πλευρές προς τα έξω και κάνε μια ραφή γύρω γύρω.

messenger-bag-4

Για το λουράκι, σιδέρωσέ το στην μέση κατά μήκος της μακριάς πλευράς και ξανασιδέρωσε τις δύο πλευρές που προκύπτουν πάλι στην μέση προς τα μέσα. Άνοιξε και τοποθέτησε την βάτα στο κέντρο, κλείσε τις άκρες και ράψε αριστερά, δεξιά και στο κέντρο.

messenger-bag-5

Τώρα ήρθε η ώρα να συναρμολογήσεις την τσάντα σου. Καρφίτσωσε τις δύο πλευρές του λουριού αριστερά και δεξιά στο εξωτερικό κομμάτι της τσάντας. Καρφίτσωσε και το καπάκι με το εξωτερικό κομμάτι να βλέπει την εξωτερική πλευρά της τσάντας, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

messenger-bag-6

Τοποθέτησε όλην την τσάντα μέσα στο εσωτερικό της ύφασμα, με τις καλές πλευρές αντικρυστά. Καρφίτσωσε και ράψε αφήνοντας ένα κομμάτι άραφτο για να μπορέσεις να την γυρίσεις.

messenger-bag-7

Γύρισέ της και κάνε άλλη μια ραφή γύρω γύρω για να κλείσεις το άραφτο κομμάτι. Με γεια!

Δες όλο το project αναλυτικά στο zaaberry.blogspot.com.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *