Ντύνουμε τις γλάστρες μας με ύφασμα

Ναι, είναι η εποχή της γλάστρας! Γλάστρες σε όλα τα μεγέθη και διακοσμημένες και με όλους τους τρόπους! Εδώ ντύνουμε γλάστρες με ύφασμα και τις αδιαβροχοποιούμε. Μάθε πως.

Για προλάβω τις ερωτήσεις σου, ναι, μπορείς να ντύσεις οποιαδήποτε γλάστρα (μεταλλική, πλαστική ή κεραμική) και μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ύφασμα (γενικά εάν είναι και λίγο πιο χοντρό μας κάνει). Η κόλλα συνήθως μπαίνει όπως είναι, χωρίς αραίωμα, αλλά εάν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο νεράκι. Έχε στο μυαλό σου οτι εάν η κόλλα νερωθεί, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πιο ματ, ενώ εάν τη βάλεις όπως είναι από τη συσκευασία, τότε το αποτέλεσμα θα είναι λίγο πιο γυαλιστερό. Πάμε στο προκείμενο, λοιπόν.

Υλικά που θα χρειαστείς:

–    Γλάστρες ΙΚΕΑ στο μέγεθος που θέλεις
–    Ύφασμα ΙΚΕΑ της επιλογής σου
–    Ψαλίδι για υφάσματα SY
–    Πινέλο FIXA
–    Κόλλα κρυσταλιζέ
–    Ρολό σχεδίου MALA
–    Μολυβάκι ΙΚΕΑ
–    Γάντια μιας χρήσης

glastra-ikea-1Πριν ξεκινήσεις πρέπει να βγάλεις το πατρόν της γλάστρας σου. Ρολάρεις τη γλάστρα σου επάνω σε ένα αρκετά μεγάλο φύλλο χαρτί κρατώντας ένα μολύβι στο χέρι για να σημαδεύεις παράλληλα. Διπλώνεις το χαρτί  για να σιγουρευτείς οτι τυλίγεται όλη η γλάστρα και κόβεις ό,τι περισσεύει. Θέλουμε το χαρτί να μην πέφτει το ένα επάνω στο άλλο, αλλά να συναντιούνται οι άκρες ακριβώς.

Από την επάνω και κάτω πλευρά αφήνεις περιθώριο περίπου 3εκ. για να μπορεί να γυρίσει το ύφασμα σου προς τα μέσα. Αφού τα αποτυπώσεις όλα αυτά στο χαρτί σου, κόβεις και το πατρόν σου είναι έτοιμο. Το αντιγράφεις επάνω στο ύφασμα που έχεις επιλέξει, από την ανάποδη πλευρά του, και κόβεις.

glastra-ikea-2Τοποθετείς το ύφασμα με την καλή πλευρά να κοιτάει στο τραπέζι και με το πινέλο απλώνεις λίγη κόλλα σε ένα σημείο της γλάστρας για να αρχίσεις να κολλάς το ύφασμα κατά προτίμηση από την μια άκρη προς την άλλη. Μην ξεχάσεις να φορέσεις τα γάντια σου για να μην γίνεις χάλια.

Η λογική είναι οτι βάζεις κόλλα και κολλάς το ύφασμά σου σταδιακά, κάνοντας διορθώσεις και στρώνοντας με τα δάχτυλά σου επάνω στη γλάστρα. Προσοχή μόνο να μην σου ξεφύγει το ύφασμα και δεν έχεις μετά περιθώριο για να το διορθώσεις.

glastra-ikea-3Αφού κολλήσεις το ύφασμα γύρω γύρω, κάνεις ψαλιδιές στο ύφασμα που περισσεύει από την επάνω και την κάτω πλευρά της γλάστρας και γυρνάς προς τα μέσα κολλώντας με κόλλα.

glastra-ikea-4Τέλος, με το πινέλο σου περνάς και μπόλικη κόλλα από την έξω πλευρά, επάνω στο ύφασμα φροντίζοντας να πάει παντού η ίδια ποσότητα.  Βάλε την γλάστρα σου ανάποδα επάνω σε κάποιο ψηλό ποτήρι ή βάζο για να την αφήσεις να στεγνώσει καλά χωρίς να ακουμπάει κάπου.

Όταν στεγνώσει η κόλλα θα γίνει διάφανη και θα αδιαβροχοποιήσει το ύφασμα, ώστε να μπορείς να ποτίζεις τη γλάστρα σου χωρίς να λερώνεται και να βρέχεται εύκολα.

glastra-ikea-6Το μόνο που μένει είναι να διαλέξεις ποιά φυτά ΙΚΕΑ θα βάλεις μέσα στις καινούργιες σου γλάστρες!

Το project αυτό ήταν μέρος των σεμιναρίων Ανανέωσης Σπιτιού με Υφάσματα που πραγματοποίησε το ftiaxto.gr σε όλα τα καταστήματα IKEA Ελλάδος τον Μάρτιο 2016.

Φτιάξτο
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ντύνουμε τις γλάστρες μας με ύφασμα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *