Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Η τσάντα πουγκί είναι από τα εύκολα πρώτα αντικείμενα που μπορείς να ράψεις, αν τώρα μαθαίνεις. Δες παρακάτω πως θα ράψεις μία αρκετή μεγάλη τέτοια τσάντα για να χωράει όλα τα απαραίτητα!

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Θα χρειαστείς 2 κομμάτια ύφασμα για την τσάντα, ότι μέγεθος θέλεις να βγει το πουγκί συν 3 πόντους στο πλάτος για το γαζί και 5 πόντους στο ύψος για το γαζί και το δίπλωμα απ’ όπου θα περνάνε τα λουριά. Το συγκεκριμένο πουγκί είναι αρκετά μεγάλο, στα 40×37 εκατοστά.

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Τα λουριά έχουν ύψος 10 εκατοστά και μήκος περίπου 1,5 μέτρο. Το δικό μου ύφασμα ήταν κοντό, οπότε έραψα 2 κομμάτια για να είναι τα λουριά αρκετά μακρυά. Μετά το ράψιμο, σιδερώνεις την ραφή ανοιχτή ώστε να ξαναραφτεί αργότερα εύκολα.

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Διπλώνεις το λουρί στην μέση (ανάποδη πλευρά του υφάσματος με ανάποδη πλευρά) και σιδερώνεις. Διπλώνεις την πάνω πλευρά προς τα μέσα και σιδερώνεις. Διπλώνεις και την άλλη πλευρά προς τα μέσα και σιδερώνεις (πολύ σιδέρωμα…).

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Ράβεις το λουρί κοντά στην ένωση των 2 πλευρών. Αν θέλεις περνάς ένα γαζί και στην μέση του λουριού για σχέδιο. Το λουράκι από 10 εκατοστά γίνεται 2,5 και πολύ πιο ανθεκτικό.

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Καρφιτσώνεις και ράβεις τα 2 μεγάλα κομμάτια υφάσματος μόνο αριστερά και δεξιά προσέχοντας να σταματήσεις περίπου 7 εκατοστά πριν από το πάνω μέρος της τσάντας. Στο σημείο αυτό, και βλέποντας την μέσα πλευρά της τσάντας διπλώνεις το ύφασμα που περισσεύει 2 φορές προς τα μέσα και αφού τα καρφιτσώσεις, τα ράβεις.

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Το κομμάτι αυτό θα διπλωθεί για να δημιουργήσει τον σωλήνα από όπου θα περνάνε τα λουράκια, και με το γαζί αυτό σιγουρεύουμε ότι το πουγκί δεν θα ξεφτύσει μετά από 2-3 χρήσεις.

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Βλέποντας την μέσα πλευρά της τσάντας, τοποθέτησε το λουρί και δίπλωσε το πάνω σημείο της τσάντας προς την πλευρά σου για να δημιουργήσεις τον σωλήνα. Καρφιτσώνεις γύρω γύρω και ράβεις – το λουρί το αφαιρείς πριν ράψεις για να μην το ράψεις και αυτό κατά λάθος.

Εγώ όπως βλέπεις παραπάνω, άφησα την ούγια (παρόλο που συνήθως δεν την χρησιμοποιούμε) και έτσι δεν θα ξεφτίσει το ύφασμα σε αυτό το σημείο. Αν εσύ δεν έχεις ούγια σε αυτό το σημείο, κάνε μια μικρή δίπλωση 1 εκατοστού προς τα μέσα ώστε να κρυφτεί το άραφτο.

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Πέρασε το πρώτο λουρί από αριστερά προς τα δεξιά και μόλις βγει στην άλλη πλευρά, ξαναπέρασέ το από δεξιά προς τα αριστερά. Κάνεις το ίδιο και για το άλλο λουρί αλλά αντίστροφα, δηλαδή πρώτα από δεξιά προς τα αριστερά και όταν βγει στην άλλη πλευρά από αριστερά προς τα δεξιά, ώστε να φαίνεται όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, η τσάντα σου θα κλείνει όταν τραβάς τα 2 λουριά.

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Γύρνα την τσάντα ώστε να βλέπεις την καλή πλευρά και καρφίτσωσε τις δυο ελεύθερες πλευρές του λουριού στο κάτω μέρος της τσάντας. Κάνε το ίδιο και για το άλλο λουρί και γύρνα την τσάντα ανάποδα για να ράψεις τον πάτο μαζί με τα λουριά. Πρόσεχε να βάλεις την καρφίτσα αρκετά ψηλά ώστε να μην την ράψεις κατά λάθος γιατί μπορεί να χαλάσει η ραπτομηχανή σου. Ράψε προσεκτικά ειδικά στα σημεία που είναι τα λουριά γιατί έχεις πλέον πολύ ύφασμα σε αυτά τα σημεία και πρέπει να προσέχεις να μην ζορίσεις την ραπτομηχανή σου. Καλό θα ήταν στα σημεία των λουριών να κάνεις 2-3 ραφές.

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Κάνε μια τελευταία ραφή ζικ ζακ (καρίκωμα) γύρω στα άραφτα κομμάτια και γύρνα το πουγκί ώστε να βλέπεις την καλή του πλευρά. Το πουγκί σου είναι έτοιμο! Καλοφόρετο…

Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά

Ψάχνεις και άλλα projects ραπτικής; Δες εδώ 10 εύκολα projects ραπτικής για αρχάριους.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

10 σχόλια στο άρθρο “Ράψε τσάντα πουγκί με λουριά”

  1. ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ,ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΠΗΡΑΤΕ?? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΩ Κ ΕΓΩ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!

  2. Πάρα πολύ ωραίο πουγκί-τσάντα!Μήπως θα μπορούσατε να κάνετε κ ένα σχετικό βιντεάκι?Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *