Τσάντα Πουγκί

thumb Η τσάντα πουγκί είναι ότι πρέπει τώρα το καλοκαίρι γιατί είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει πετσέτα, βιβλίο και αντιηλιακά αλλά και πολύ βολική για οποιαδήποτε εξόρμηση, μιας και την βάζεις στην πλάτη και ησυχάζεις!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 2 κομμάτια ύφασμα για την τσάντα, ότι μέγεθος θέλεις να βγει το πουγκί συν 2 πόντους αριστερά-δεξιά για το γαζί και 5 πόντους πάνω κάτω για το γαζί και το δίπλωμα απ’ όπου θα περνάνε τα λουριά. Το συγκεκριμένο πουγκί είναι αρκετά μεγάλο, στα 40×37 εκατοστά.

Τα λουριά έχουν ύψος 10 εκατοστά και μήκος περίπου 1,5 μέτρο. Το δικό μου ύφασμα ήταν κοντό, οπότε έραψα 2 κομμάτια για να είναι τα λουριά αρκετά μακρυά. Μετά το ράψιμο, σιδερώνεις την ραφή ανοιχτή ώστε να ξαναραφτεί αργότερα εύκολα.

Διπλώνεις το λουρί στην μέση (μέσα πλευρά του υφάσματος με μέσα πλευρά) και σιδερώνεις. Διπλώνεις την πάνω πλευρά προς τα μέσα και σιδερώνεις. Διπλώνεις και την άλλη πλευρά προς τα μέσα και σιδερώνεις (πολύ σιδέρωμα…).

Ράβεις το λουρί κοντά στην ένωση των 2 πλευρών. Αν θέλεις περνάς ένα γαζί και στην μέση του λουριού για σχέδιο. Το λουράκι από 10 εκατοστά γίνεται 2,5 και πολύ πιο ανθεκτικό.

Καρφιτσώνεις και ράβεις τα 2 μεγάλα κομμάτια υφάσματος αριστερά και δεξιά προσέχοντας να σταματήσεις περίπου 7 εκατοστά πριν από το πάνω μέρος της τσάντας. Στο σημείο αυτό, και βλέποντας την μέσα πλευρά της τσάντας διπλώνεις 2 φορές προς τα μέσα τα άραφτα κομμάτια και αφού τα καρφιτσώσεις, τα ράβεις.

Το κομμάτι αυτό θα διπλωθεί για να δημιουργήσει τον σωλήνα από όπου θα περνάνε τα λουράκια, και με το γαζί αυτό σιγουρεύουμε ότι το πουγκί δεν θα ξεφτύσει μετά από 2-3 χρήσεις.

Βλέποντας την μέσα πλευρά της τσάντας, τοποθέτησε το λουρί και δίπλωσε το πάνω σημείο της τσάντας προς την πλευρά σου για να δημιουργήσεις τον σωλήνα. Καρφιτσώνεις γύρω γύρω και ράβεις – το λουρί το αφαιρείς πριν ράψεις για να μην το ράψεις και αυτό κατά λάθος.

Πέρασε το πρώτο λουρί από αριστερά προς τα δεξιά και μόλις βγει στην άλλη πλευρά, ξαναπέρασέ το από δεξιά προς τα αριστερά. Κάνεις το ίδιο και για το άλλο λουρί αλλά αντίστροφα, δηλαδή πρώτα από δεξιά προς τα αριστερά και όταν βγει στην άλλη πλευρά από αριστερά προς τα δεξιά, ώστε να φαίνεται όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

Γύρνα την τσάντα ώστε να βλέπεις την καλή πλευρά και καρφίτσωσε τις δυο ελεύθερες πλευρές του λουριού στο κάτω μέρος της τσάντας. Κάνε το ίδιο και για το άλλο λουρί και γύρνα την τσάντα ανάποδα για την ράψεις. Πρόσεχε να βάλεις την καρφίτσα αρκετά ψηλά ώστε να μην την ράψεις κατά λάθος γιατί μπορεί να χαλάσει η ραπτομηχανή σου. Ράψε προσεκτικά ειδικά στα σημεία που είναι τα λουριά γιατί έχεις πλέον πολύ ύφασμα σε αυτά τα σημεία και πρέπει να προσέχεις να μην ζορίσεις την ραπτομηχανή σου. Καλό θα ήταν σε σημεία των λουριών να κάνεις 2-3 ραφές.

Γυρνάς το πουγκί ώστε να βλέπεις την καλή του πλευρά και τραβάς τα λουριά για να την κλείσεις. Το πουγκί σου είναι έτοιμο! Καλοφόρετο…
Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

9 σχόλια στο άρθρο “Τσάντα Πουγκί”

  1. Πάρα πολύ ωραίο πουγκί-τσάντα!Μήπως θα μπορούσατε να κάνετε κ ένα σχετικό βιντεάκι?Ευχαριστώ.

Απάντηση