Συμβουλές για ερασιτέχνες φωτογράφους

foto_adviceΜιας και πολλοί από τους αναγνώστες του Ftiaxto είναι και δημιουργοί και θέλουν να παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο τα έργα τους στο κοινό τους σκεφτήκαμε οτι αυτό το άρθρο θα βρει μεγάλη ανταπόκριση! Πρόκειται για ένα άρθρο που ανέβασε το αγαπημένο μας Craft με τη βοήθεια της Diane Gilleland και αφορά σε εύκολες και φτηνές λύσεις και συμβουλές για να βγάζεις φωτογραφίες που θα προβάλλουν τις δημιουργίες σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Για κάποιον που έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη φωτογραφία ίσως αυτές οι συμβουλές να εννοούνται… όχι όμως για όλους! Πολλές φορές βλέπουμε πολύ όμορφες δημιουργίες που αδικούνται από μια κακοφωτισμένη φωτογραφία…

Δεν χρειάζονται ούτε πολλά χρήματα ούτε ιδιαίτερη προσπάθεια για να έχουν οι φωτογραφίες σας ένα καλό αποτέλεσμα. Με μια απλή ψηφιακή φωτογραφική, έναν υπολογιστή και 3-4 tips μπορείτε να αναδείξετε τη δουλειά σας με τον καλύτερο τρόπο… άλλωστε στην περίπτωση των crafts η εικόνα είναι πολύ πιο δυνατή από ένα κείμενο.

Ενδεικτικά η Diane αναφέρει τη σημασία που έχει το φως όταν φωτογραφίζουμε… μάλιστα μας δίνει και το link για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει να κατανοήσουμε πότε έχουμε το ιδανικό φυσικό φως στο σπίτι ή στον χώρο μας ώστε να το εκμεταλλευούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Εναλλακτικά μπορούμε να έχουμε τεχνητό φως φτάνει να προσέξουμε τους λαμπτήρες και να φτιάξουμε και ένα φωτογραφικό κουτί… αναλυτικές οδηγίες στο άρθρο.

Μεγάλη σημασία έχει και το φόντο που θα φωτογραφήσουμε… μπορούμε να έχουμε χρώμα με κανσόν καρτόνια ή ακόμα και διαφορετικές υφές με υφάσματα. Μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας φόντα εύκολα, αρκεί να προσέξουμε να είναι σταθερά και να μην κουνιούνται!

Τέλος, είναι σημαντικό να είναι σταθερή η καμερά μας όταν τραβάμε μια φωτογραφία… ένα τρίποδο βοηθάει ή μια στοίβα από βιβλία μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Καλό θα ήταν όταν τραβήξετε μια φωτογραφία να την επεξεργαστείτε και λίγο στον υπολογιστή σας… υπάρχουν διάφορα προγράμματα που προτείνει η Diane που μοιάζουν με το photoshop, αλλά είναι δωρεάν. Εάν δεν ξέρετε να τα χειριστείτε ζητήστε βοήθεια από κάποιο φίλο να σας δείξει τα βασικά!

Και μια συμβουλή από εμένα. Τραβήξτε περισσότερες από μια φωτογραφίες το δημιούργημά σας και από πολλές διαφορετικές γωνίες και προοπτικές… καμμιά φορά μπορεί να χρειάζεται πολλές λήψεις για να βγει το ιδανικό αποτέλεσμα! Καλή διασκέδαση!

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Συμβουλές για ερασιτέχνες φωτογράφους”

  1. To σημαντικότερο είναι ο σωστός φωτισμός!
    Δείτε το παρακάτω βιντεάκι είναι πολύ κατατοπιστικό:
    http://www.youtube.com/watch?v=iA4I8I8hlhk

    Ελπίζω να τα βρείτε χρήσιμα, εγώ είμαι από τις τυχερές και τα φωτογραφίζει ο σύζυγος που είναι υποβρύχιος φωτογραφος ;ΡΡ (όχι υποβρυχίως αλλά στην επιφάνεια! http://www.underwater-photography.gr)

    Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *