Φτιάχνοντας νήμα από παλιά t-shirts

t-shirtyarn_makingΜας αρέσει τόσο πολύ που μπορεί κανείς να βρει online ένα σωρό ιδέες για να κάνει κάτι χρήσιμο από κάτι παλιό και -κατά τα φαινόμενα- για πέταμα…Ξεθάψτε τα παλιά σας t-shirts, γιατί το Craftpassion.com μας καθοδηγεί πως να τα μετατρέψουμε σε νήμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τα knitting projects μας!


Για να ανακυκλώσετε λοιπόν παλιά σας t-shirts και να τα μετατρέψετε σε έτοιμο για χρήση νήμα, απλά ακολουθήστε τις βήμα-βήμα  οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Μάλιστα, αν θέλετε να αλλάξετε και χρώμα στο νήμα που θα δημιουργήσετε, το Craftpassion.com δίνει και πάλι τη λύση, με αναλυτικές οδηγίες σε ένα διαφορετικό project που θα βρείτε εδώ.

Happy recycling!

Φτιάξτο
Νατάσα Λιανοπούλου

Η Νατάσα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ftiaxto.gr όταν αυτό πρωτοξεκίνησε το 2007. Ξεκίνησε την "καριέρα" της στο χειροποίητο με το πλέξιμο και συνέχισε με το κόσμημα, το οποίο συνεχίζει ακόμη και σήμερα!

6 σχόλια στο άρθρο “Φτιάχνοντας νήμα από παλιά t-shirts”

  1. Κορίτσια πολύ καλή ιδέα, που την γνώριζα μεν, αφού η γιαγιά μου έφτιαχνε συχνά πατάκια από διάφορα παλιά υφάσματα, αλλά την είχα ξεχάσει! Σας ευχαριστώ που μου την θυμίσατε! Θα φτιάξω μια πολύ πρωτότυπη τσάντα! 😀

  2. Βρε κοριτσια Πα Πα Πα !
    ετσι έκανε τις κουρελούδες η γιαγια στον αργαλιό ! Αλλα το μυστικο σήμερα είναι να περνάτε στο πλέξιμο κι ένα λεπτοτατο λαστιχάκι για να μην γλυστράνε τα πατάκια μας .Αστε που σαν βαμβακερά τα πλένω και στους 70 βαθμούς .

  3. ειναι καταπληκτικο και μου θυμιζει την μαμα μου που ξηλωσε οποια μπλουζα δεν χρειαζοταν και αφου μαζεψε αρκετο νημα, επλεξε στρογγυλα χαλακια.με αυτο το νημα θα πλεξω καλοκαιρινα πατακια για τις μπαλκονοπορτες! 😉

  4. το ειχα δει σε μια γνωστη μου που φτιαχνει τσαντες με αυτο τον τροπο αλλα δεν ειχα καταλαβει οτι ειναι απο t-shirt!φανταζομαι οτι μπορουν να γινουν κ αλλες κατασκευες με αυτο το “νημα”.πολυ εξυπνος τροπος ανακυκλωσης!!!

  5. αν δεν το εβλεπα δεν θα το πιστευα! φαινεται πολυ απλο στις οδηγιες και μαλλον αποτελει και ιδανικο τροπο εκμεταλλευσης παλιων t-shirt. απιστευτο…χε χε ηδη εχω κατα νου καποια μπλουζακια του συζυγου…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *