Η ταραμοσαλάτα της μαμάς μου

Τελικά η ταραμοσαλάτα είναι μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή η οποία θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη/ο. Δοκίμασέ την!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς:
50γρ. λευκό ταραμά, μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμί (το αφήνεις να μουλιάσει σε νερό για 15 λεπτά και το στραγγίζεις), 1 μικρό κρεμμύδι, χυμό 2 λεμονιών και λάδι.

Βάζεις στο blender πρώτα τον ταραμά, το κρεμμύδι και λίγο λάδι και χτυπάς. Μετά προσθέτεις το ψωμί με λίγο λεμόνι και λίγο λάδι και ξαναχτυπάς.

Βάζεις λίγο λάδι και κτυπάς. Βάζεις λίγο λεμόνι και κτυπάς. Κάνεις το ίδιο 2-3 φορές μέχρι να φτάσει η ταραμοσαλάτα σου στην υφή που την θέλεις. Αν είναι πολύ νερουλή βάζεις λάδι για να σφίξει, αν είναι πολύ σφικτή βάζεις και άλλο λεμόνι για να ανοίξει.

Το λάδι και το λεμόνι το βάζουμε σιγά σιγά και όχι όλο με την μία για να ενσωματωθεί καλύτερα. Μετά τις 2-3 επαναλήψεις λάδι-λεμόνι δοκίμασε και την ταραμοσαλάτα σου να δεις αν σου λείπει κάτι.
Την βάζεις στο ψυγείο μερικές ώρες για να σφίξει και άλλο ή την τρως απευθείας – εγώ αυτό έκανα.

Όπως βλέπεις δεν είναι καθόλου δύσκολη και βγαίνει πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα. Το μυστικό της συγκεκριμένης συνταγής είναι ο λευκός ταραμάς και το πολύ λεμόνι. Καλή όρεξη!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Η ταραμοσαλάτα της μαμάς μου”

  1. 😀 εγώ πάντως δεν βάζω το κρεμμύδι ολόκληρο, το τρίβω το βάζω σε ένα τούλι και βάζω μόνο το ζουμί του!!!!!!

  2. δεν την θεωρω ευκολη συνταγη κι επισης θεωρω της μαμας σου κορυφαια εκτελεση!
    εμεις ποτε θα φαμε λιγο??? :roll::

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *