Icelandic Color Knitting

icelandic_knittingΗ αλήθεια είναι οτι πλέον λίγα πράγματα σχετικά με το πλέξιμο με εντυπωσιάζουν… έχω δει τόσες πολλές εικόνες στο internet και σε βιβλία, που νομίζω οτι λίγα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν με βελόνες, μαλλί και φαντασία! Το Icelandic Color Knitting είναι ένα από τα βιβλία για πλέξιμο που θα χαρακτήριζα πραγματικά εντυπωσιακό!

Όταν το έπιασα στα χέρια μου και το ξεφύλλισα το πρώτο πράγμα που πρόσεξα ήταν πόσες περίεργες (υπέθεσα μάλλον σωστά οτι ήταν Ισλανδικές) λέξεις περιείχε το βιβλίο αυτό. Το αμέσως επόμενο ήταν τα υπέροχα ζωηρά χρώματα στις φωτογραφίες. Αυτό ήταν… κόλλησα.

Το βιβλίο αυτό είναι ιδιαίτερο για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τον ενθουσιασμό μου με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις και μετά θα σας αφήσω να ανακαλύψετε μόνοι σας τη μαγεία του.

Η Helene Magnusson, συγγραφέας του βιβλίου, είναι Γαλλίδα και μητέρα 3 παιδιών. Σπούδασε Νομική στη Γαλλία και ξεκίνησε να εξασκεί το επάγγελμά της δικηγόρου όταν πρίν από μερικά χρόνια αποφάσισε να μετακομίσει στην Ισλανδία και να κάνει μια απίθανη στροφή στην καριέρα της. Γράφτηκε στην Ισλανδική Ακαδημία Τεχνών και σπούδασε σχέδιο υφάσματος και μόδας. Εκεί ξεκίνησε και η μεγάλη της αγάπη για το πλέξιμο.

Το βιβλίο Icelandic Color Knitting είναι χωρισμένο σε 3 ενότητες. Η πρώτη είναι μια μελέτη της Helene επάνω στην παράδοση των Ισλανδών στο πλέξιμο και στα σχέδια που χρησιμοποιούν και πιο συγκεκριμένα μια ανάλυση για τα Rose Pattern Inserts σε ελέυθερη μετάφραση, τους πάτους με λουλουδωτά σχέδια που συνήθιζαν οι Ισλανδοί να φορούν μέσα στα παπούτσια τους για να προστατεύουν τα πόδια τους από το κρύο. Η Helene γύρισε όλη τη χώρα και συγκέντρωσε περισσότερα από 250 σχέδια αυτών των πάτων και μελέτησε κάθε μοτίβο και κάθε τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι δημιουργοί τους. Η έρευνα αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα και είναι εμπλουτισμένη με πολύ φωτογραφικό υλικό.

Στη συνέχεια η Helene εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά σχέδια των πάτων αποφάσισε να σχεδιάσει τα δικά της πλεκτά ρούχα και αξεσουάρ που θα βασίζονται σε αυτά τα παραδοσιακά σχέδια. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται και η εξήγηση της τεχνικής αυτής πλεξίματος που ομολογουμένως δεν την είχα ξαναδεί και φυσικά δίνονται και αναλυτικές οδηγίες για την δημιουργία καθενός από τα μοντέρνα σχέδια της Helene.

Υπέροχη λεπτομέρεια του βιβλίου είναι οτι όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από την ίδια την Helene και δείχνουν τα αγαπημένα της πρόσωπα, τα παιδιά και τους φίλους της να ποζάρουν με χαμόγελο φορώντας τις δημιουργίες της.

Εάν δεν σας έπεισα ακόμα, μια δοκιμή θα σας πείσει σίγουρα. Αυτό το βιβλίο αξίζει να το έχει κανείς στη βιβλιοθήκη του!

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου τον Γιώργο που ταξίδεψε μέχρι την Ισλανδία και με θυμήθηκε και μου έφερε αυτό το τόσο όμορφο βιβλίο.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε και στο Amazon με τον τίτλο Icelandic Knitting Using Rose Patterns.

amazon-buy

 

 

 

 

 

 

Βιβλία και Περιοδικά
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *