Ξύλινα σουβέρ από κλαδιά

Ξύλινα σουβέρ απά κλαδιά

Αν είσαι της εξοχής, μπορείς να εκμεταλλευτείς τις βόλτες σου στην πρασινάδα και να μαζέψεις κλαδιά για να φτιάξεις αυτά τα πρωτότυπα σουβέρ. Αν πάλι, η φύση μένει πολύ μακρυά από εσένα, μπορείς να προμηθευτείς τα κλαδιά σου από μαγαζιά διακόσμησης – το πουλάνε σε μάτσο – για να φτιάξεις και εσύ το παρακάτω project.

Ξύλινα σουβέρ απά κλαδιά

Ξύλινα σουβέρ απά κλαδιά

Θα χρειαστείς αρκετά κομμάτια ίσιου ξύλου, κλαδευτήρι για να τα κόψεις στο κατάλληλο μήκος, πιστόλι ζεστής κόλλας (glue gun) και χρωματιστά σκοινάκια για να τα δέσεις.

Μην ξεχάσει να περάσεις τα κλαδιά του σουβέρ με κάποιου είδους βερνίκι για να αδιαβροχοποιηθούν.

Ξύλινα σουβέρ απά κλαδιά

Ξεχώρισε από την σωρό, τα πιο χοντρά και ίσια ξύλα. Αυτά θα γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα κολλήσεις τα υπόλοιπα.

Αν τα ξύλα είναι πολύ μεγάλα, κόψ’τα ώστε το κάθε ξυλάκι να είναι περίπου 9 με 10 εκατοστά. Χρησιμοποίησε μεζούρα για το πρώτο και τα άλλα κόψ’τα περίπου ίδια (η ομορφιά του είναι και στα ασύμμετρα μήκη).

Ξύλινα σουβέρ απά κλαδιά

Τοποθέτησε τα δυο κλαδιά της βάσης σου και κόλλησε πάνω τους το πρώτο και το τελευταίο ξύλο με λίγη ζεστή κόλλα. Αυτό το κάνεις για να μην σου κουνηθούν τα ξύλα της βάσης όσο κολλάς τα υπόλοιπα.

Ξύλινα σουβέρ απά κλαδιά

Μόλις κολλήσεις όλα τα κλαδιά και αφού τα έχεις αφήσει τουλάχιστον πέντε λεπτά για να σιγουρευτείς ότι κρύωσε η κόλλα, κόψε ένα μέτρο σκοινάκι, δίπλωσέ το στην μέση και πέρασέ το ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο ξύλο. Το κομμάτι που είναι στο εσωτερικό φέρ’το προς τα πάνω, διαγώνια και έξω. Κάνε το ίδιο ανάποδα και για το δεύτερο σκοινάκι. Ο σκοπός είναι να σχηματίσεις ένα Χ που να στερεώνει τα ξυλάκια με την βάση.

Ξύλινα σουβέρ απά κλαδιά

Ξεκίνα με το πρώτο σκοινάκι, φέρ’το ανάμεσα στα 2 επόμενα ξύλα και συνέχισε το πάνω, διαγώνια και έξω μέχρι να τελειώσεις την μια πλευρά. Όταν τελειώσεις, πιάσε το δεύτερο σκοινάκι και κάνε τα ίδια προς την αντίθετη πλευρά ώστε να σχηματίσεις τα Χ.

Ξύλινα σουβέρ απά κλαδιά

Όταν τελειώσεις και τις δυο πλευρές, δέσε 2-3 κόμπους τα σκοινάκια σου και πέρασέ τα με λίγη κόλλα για να μην λυθούν εύκολα.

Ξύλινα σουβέρ απά κλαδιά

Αν δεν σου φτάνει το ένα, φτιάξε και άλλα και δέσ’τα με διάφορα χρώματα.

Και μιας και έχεις το πιστόλι σιλικόνης στην πρίζα, φτιάξε μεγάλα σουπλά από κόλλα σιλικόνης.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

5 σχόλια στο άρθρο “Ξύλινα σουβέρ από κλαδιά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *