Σαγιονάρες με κοχύλια

Σαγιονάρες με κοχύλια

Μπορείς να σκεφτείς πιο καλοκαιρινή ιδέα για διακόσμηση σαγιονάρας από τα κοχύλια; Δες εδώ βήμα βήμα πως θα διακοσμήσεις τις δικές σου σαγιονάρες με κοχύλια.

Τι θα χρειαστείς:

  • Δερμάτινες σαγιονάρες
  • Κοχύλια με τρύπα
  • Πετονιά
  • Δερμάτινο κορδόνι
  • Εργαλείο για τρύπες σε δέρμα
  • Κόλλα

Σαγιονάρες με κοχύλια

Ξεκίνα με το να φτιάχνεις “χάντρες” από κοχύλια. Η κάθε χάντρα αποτελείται από 6 κοχυλάκια περασμένα σε μια πετονιά. Θα χρειαστείς 7 τέτοιες χάντρες για κάθε σαγιονάρα.

Σαγιονάρες με κοχύλια

Πέρνα την πετονιά μέσα από κάθε κοχυλάκι. Καλό είναι να τα έχεις αγοράσει έτοιμα τρυπημένα.

Σαγιονάρες με κοχύλια

Στη συνέχεια δέσε τις δύο άκρες της πετονιάς σου έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια “χάντρα” από κοχύλια. Σφίξε καλά τον κόμπο 2-3 φορές και κόψε την πετονιά που περισσεύει με ένα κοφτάκι. Συνέχισε μέχρι να φτιάξεις και τις 7 χάντρες που θα χρειαστείς.

Σαγιονάρες με κοχύλια

Μόλις ετοιμάσεις τις χάντρες σου κάνε τις τρύπες στην σαγιονάρα με το ειδικό εργαλείο για τρύπες σε δέρμα.

Σαγιονάρες με κοχύλια

Μπορείς αν θέλεις να υπολογίσεις που θα κάνεις τις τρύπες και να τις μαρκάρεις με ένα μολυβάκι πριν τις ανοίξεις. Θα χρειαστεί να κάνεις 3 τρύπες από κάθε πλευρά και μια στο κέντρο της σαγιονάρας πάνω από τον κόμπο.

Σαγιονάρες με κοχύλια

Πέρνα την πρώτη χάντρα στην μέση του δερμάτινου κορδονιού (χρησιμοποίησε περίπου 40 εκ. για κάθε σαγιονάρα). Εάν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια καρφίτσα για να σε βοηθήσει. Στην συνέχεια πέρασε και τις 2 άκρες του δερμάτινου κορδονιού στην τρύπα πάνω από τον κόμπο της σαγιονάρας, και τράβα μέχρι η χάντρα από κοχύλια να ακουμπήσει την σαγιονάρα.

Σαγιονάρες με κοχύλια

Τώρα έχεις 2 κομμάτια δερμάτινου κορδονιού στο κάτω μέρος της σαγιονάρας. Το ένα θα πάει αριστερά και το άλλο δεξιά. Ξεκίνα με το δεξί, φέρε το κορδόνι μέσα από την επόμενη τρύπα και βγάλτο προς την πάνω πλευρά της σαγιονάρας. Πέρνα μια χάντρα από κοχύλια και ξαναπέρνα το δερμάτινο κορδόνι στην κάτω πλευρά της σαγιονάρας από την ίδια τρύπα. Προχώρησε στην επόμενη τρύπα, φέρε το κορδόνι προς τα πάνω, πέρνα χάντρα και ξανά κάτω από την ίδια τρύπα.

Σαγιονάρες με κοχύλια

Φρόντισε να περνάς το κορδόνι σου από τη μια τρύπα στην άλλη με τρόπο που να είναι λείο, ώστε να μη σε ενοχλεί στο πόδι σου.

Συνεχίζεις προχωρώντας και στις επόμενες τρύπες, πρώτα από τη μια πλευρά της σαγιονάρας και μετά από την άλλη.

Σαγιονάρες με κοχύλια

Μόλις φτάσεις στην άκρη της μιας πλευράς κάνε έναν σφιχτό κόμπο με το δερμάτινο κορδόνι που έχει περισσέψει, τυλίγοντάς το γύρω από τη χάντρα από κοχύλια. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Για να σταθεροποιήσεις τα κοχύλια επάνω στη σαγιονάρα μπορείς να βάλεις λίγη κόλλα και να τα κολλήσεις επάνω στο δέρμα. Ακολούθησε τα ίδια βήματα και για το ζευγάρι της σαγιονάρας σου και είσαι έτοιμη να καταπλήξεις τα πλήθη!

Σαγιονάρες με κοχύλια

Αν ψάχνεις και άλλες ιδέες για να διακοσμήσεις δερμάτινες σαγιονάρες δες τις σαγιονάρες με κουμπιά και τις σαγιονάρες με πλαστικά φύλλα & χάντρες!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

45 σχόλια στο άρθρο “Σαγιονάρες με κοχύλια”

  1. Γεια σας κοριτσια! Επειδη θελω να φτιαξω τις μπομπονιερες μου και τα στεφανα ξερετε που θα βρω κοχυλια? Οικονομικα μεγαλα και μικρα!Μεγαλα για τις μπομπονιερες και μικρα για τα στεφανα. Και συγχαρητηρια για τη δημιουργικοτητα σας!

  2. @ eleni Η κόλλα που χρησιμοποιήσαμε εμείς είναι από glue gun, αλλά μπορείς να βάλεις και ρευστή κόλλα κλασσική…οι σαγιονάρες που επιλέξαμε έχουν αρκετά φαρδιά επιφάνεια, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να υπάρχει περισσότερος χώρος για στολίδια! 😆

  3. Γειά σας!!!Σε συνδυασμό με το project για χειροποίητες σαγιονάρες που έχει το έτσι απλά αυτού του μήνα ήρθε και έδεσε το project που κάνατε!Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι,αν αγοράσατε έτοιμα από κάπου τα κοχύλια ή τα είχατε μαζέψει από τις εξορμήσεις σας στις παραλίες.
    Merci 😀

  4. Πολύ ωραίες οι ιδέες για τις σαγιονάρες!!Πέρσι έκανα τις δικές μου σαγιονάρες αλλά χρησιμοποίησα μόνο δερμάτινα κορδόνια για να δέσω πάνω τις χάντρες που έβαλα.
    ομολογώ ότι είχα άγχος μην μου φύγουν!
    Μου άρεσε πολυ η ιδέα με την κόλλα! ποια κόλλα ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε? και πόσο σταθερη είναι?
    και κάτι τελευταίο.. 🙂
    τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε σαγιονάρες?
    ευχαριστώ πολυ! 😀

  5. 😆 καλα μιλαμε τέλειο κορίτσια!συνεχιστε ετσι να μαθαινουμε πρωτοτυπες δημιουργίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *