Χριστουγεννιάτικο δέντρο από πλαστικές χαντρούλες

pyssla-tree-5

Αν δεν το έχεις να στολίσεις κανονικό δέντρο αλλά θέλεις να νιώσεις λίγο το Χριστούγεννο, φτιάξε ένα μικρό για το γραφείο σου από πλαστικές χαντρούλες που λιώνουν.

Τις χαντρούλες αυτές θα τις βρεις σε διάφορα πολυκαταστήματα με την ονομασία Perler ή Hama Beads. Μαζί με τις χαντρούλες θα πρέπει να προμηθευτείς και την ειδική βάση για την τοποθέτησή τους. Το δεντράκι αποτελείται από 2 επίπεδες επιφάνειες που φτιάχνονται χωριστά σύμφωνα με το παρακάτω μοτίβο και στην συνέχεια, αφού βάλεις την μία μέσα στην άλλη, το δέντρο αποκτά τρισδιάστατη μορφή.

pyssla-tree-7

pyssla-tree-1

Ξεκίνα να τοποθετείς τις περιμετρικές χάντρες. Αν δυσκολεύεσαι στην τοποθέτησή τους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό τσιμπιδάκι.

pyssla-tree-2

Αφού έχεις φτιάξει το περίγραμμα, ξεκίνα να τοποθετείς σε τυχαία σημεία κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες χάντρες. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις όλο το δέντρο ένα χρώμα.

pyssla-tree-3

Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο, ώστε να φτιάξεις και τις δύο επιφάνειες. Δώσε προσοχή στις μετρήσεις του μοτίβου, ώστε να κουμπώσουν σωστά τα δύο μέρη.

pyssla-tree-4

Καλύψε τις χάντρες με λαδόκολλα και σιδερώσε σε υψηλή θερμοκρασία. Σιγουρέψου ότι όλες οι χάντρες έχουν λιώσει και έχουν κολλήσει μεταξύ τους.

Άσε την μία επιφάνεια να κρυώσει χωρίς να αφαιρέσεις την λαδόκολλα και προχώρησε στην επόμενη. Αφού κρυώσει, αναποδογύρισε και αφαίρεσε την πλαστική βάση. Βάλε μια ακόμη λαδόκολλα και σιδερώσε και στην άλλη πλευρά. Προσοχή, μιας και δεν υπάρχει η ειδική βάση τώρα, δεν θέλει πολύ πίεση το σίδερο, ώστε να μην λιώσουν εντελώς οι χάντρες. Επανέλαβε με την δεύτερη επιφάνεια.

pyssla-tree-5

Βάλε τις επιφάνειες κάτω από ένα βαρύ βιβλίο ώστε να παραμείνουν επίπεδες καθώς κρυώνουν. Ότων κρυώσουν καλά, μπορείς να αφαιρέσεις τις λαδόκολλες και να συναρμολογήσεις το δέντρο σου. Καλές γιορτές!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *