Δεντράκια από καλαμάκια

straw-trees-4_new

Το άρθρο για τον φετινό Secret Crafter φαντάζομαι το έχεις διαβάσει… Εάν παρατηρήσεις προσεκτικά στην φωτογραφία του δικού μου πακετακίου θα δεις δύο πολύ όμορφα στολίδια από καλαμάκια, τα οποία και έφτιαξα ειδικά για τα πιτσιρίκια του ξωτικού μου. Ήρθε η ώρα να σου πω πως τα έφτιαξα για να τα δοκιμάσεις κι εσύ! Τι λες;

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να κάνεις τέτοια στολίδια είναι:

– Χάρτινα χοντρά καλαμάκια με όμορφα σχέδια
– Ψαλίδι
– Πιστόλι σιλικόνης με ανταλλακτικά
– Περφορατέρ αστεράκι
– Κίτρινο χαρτόνι κανσόν
– Λίγο σχοινί για να το κρεμάσεις

straw-trees-1
Ξεκινάς επιλέγοντας ποιό σχέδιο καλαμάκι θα βάλεις που. Μπορείς να το κάνεις όλο ομοιόμορφο όπως εγώ ή να βάζεις εναλλάξ δύο ή τρία διαφορετικά σχέδια.

Πρώτα κολλάς δύο καλαμάκια μαζί. Αυτή θα είναι η ραχοκοκκαλιά του δέντρου και ο κορμός του, αλλά δεν θα τον κόψεις ακόμη, για να μπορείς να κάνεις το δεντράκι σου όσο μεγάλο θέλεις.

straw-trees-2
Μετά παίρνεις ένα καλαμάκι και κόβεις ένα κομμάτι του που να είναι λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος του κορμού. Θέλουμε δηλαδή να εξέχει λίγο. Βάζεις κόλλα και το κολλάς όσο το δυνατόν πιο κεντραρισμένο. Περιττό να πούμε οτι με το πιστόλι σιλικόνης θα πρέπει να προσέχεις πολύ τα δαχτυλάκια σου. Εάν επιλέξεις αυτό το στολίδι να το κάνεις παρέα με κάποιο πιτσιρίκι διάλεξε κάποια άλλη μορφή κόλλας για να αποφύγεις ατυχήματα.

straw-trees-3
Συνεχίζεις κόβωντας μικρά κομματάκια από το καλαμάκι και κολλώντας τα το ένα κάτω από το άλλο. Μπορείς να τα κολλήσεις κολλητά το ένα κάτω από το άλλο όπως έκανα εγώ ή να αφήνεις και λίγο κενό ενδιάμεσα. Σκοπός είναι να είναι κάθε κομμάτι λίγο μεγαλύτερο από το προηγούμενο, ώστε να δημιουργηθεί το τριγωνικό σχήμα του δέντρου.

Όταν θεωρήσεις οτι το δέντρο σου είναι αρκετά μεγάλο, κόψε από το κίτρινο χαρτόνι με τη βοήθεια του περφορατέρ ένα αστεράκι και κόλλησέ το και αυτό στην κορυφή του δέντρου.

Κόλλα και το σχοινάκι στην πίσω πλευρά του στολιδιού και τέλος, κόψε με το ψαλίδι τον κορμό στο ύψος που θέλεις!

straw-trees-4_new
Έτοιμο το στολίδι!

Τώρα φτιάξε κι άλλα, κι άλλα για να γεμίσεις το δέντρο σου!

Και του χρόνου

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *