Κορδέλα με σύρμα

Είμαστε σίγουρες οτι τις έχεις δει παντού! Ήταν το σουξέ του καλοκαιριού! Ο λόγος για τις κορδέλες με σύρμα που στολίσανε φέτος μικρά και μεγάλα κεφάλια σε θάλασσες και ακτές. Σε περίπτωση που δεν κατάφερες να βρεις κάποια σε σχέδιο και χρώμα που να σου αρέσει, τότε σου έχουμε τη λύση! Ιδού οι οδηγίες από το Lady Face Blog για να φτιάξεις τις δικές σου κορδέλες μόνη σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Ύφασμα
– Χάρακας
– Ψαλίδι ή περιστροφικός κόφτης με επιφάνεια κοπής
– Σύρμα μαλακό
– Πένσα ποντερή
– Ραπτομηχανή
– Κλωστή

Πρώτα θα πρέπει να κόψεις το ύφασμά σου σε διάσταση περίπου 12εκ επί 80εκ. Μετά κόβεις το σύρμα σου στους 90 πόντους. Όσο είναι η κορδέλα σου συν μερικά εκατοστά.

Δίπλωσε το ύφασμα στη μέση κατά μήκος καλή με καλή. Ετοιμάσου να ράψεις στην άκρη ένα γαζί από πάνω ως κάτω, αφήνοντας ένα κενό στην μέση για να γυρίσεις τα μέσα έξω. Μην ξεχάσεις να αφήσεις και 0.5εκ περιθώριο στην άκρη. Επίσης, στις δύο άκρες της λωρίδας σου, όταν φτάσεις περίπου 5-6εκ από το τέλος της κάθε πλευράς θα αρχίσεις να ράβεις σε καμπύλη ώστε η κορδέλα να έχει μύτες. Δες και τις φωτογραφίες στο άρθρο για να καταλάβεις τι εννοούμε.

Γυρνάς, λοιπόν, τα μέσα έξω και πατάς λίγο την κορδέλα με το σίδερο. Πάρε το σύρμα σου και σε κάθε άκρη φτιάξε μια θηλιά. Με την πένσα πάτα καλά το σύρμα εκεί που το έχεις τυλίξει, ώστε να μην εξέχει κάτι που να μπορεί να σε τρυπήσει/ γδάρει. Βάλε το σύρμα μέσα στην κορδέλα και τράβα τις άκρες να φτάσουν στις άκρες του υφάσματος. Και τώρα ένα κολπάκι. Για να μην τυλίγεται το σύρμα και φεύγει από τις άκρες και χάσει η κορδέλα σου την αρχική της αίγλη μπορείς να κάνεις ένα μικρό διακριτικό γαζί, ώστε να πιάσεις την άκρη της θηλιάς του σύρματος επάνω στο ύφασμα. Εάν το κάνεις με κλωστή στο ίδιο χρώμα με το ύφασμα δεν θα φαίνεται καθόλου.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να κλείσεις το άνοιγμα στο κέντρο της κορδέλας. Μπορείς να το κάνεις στο χέρι με κρυφή βελονιά ή να το περάσεις απλώς στη μηχανή. Η επιλογή είναι δική σου.

Η κορδέλα σου είναι έτοιμη! Φόρεσέ την στο κεφάλι και στρίψε το σύρμα 1-2 φορές για να την σταθεροποιήσεις.

Wire_Headband_main
Και μιας και η χειμερινή σεζόν πλησιάζει φτιάξε μερικές και για τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις σου σε πιο χειμωνιάτικα υφάσματα (βελούδα, κοτλέ κτλ). Κάτι μας λέει οτι η μόδα θα συνεχιστεί! Α! Και μην ξεχάσεις και τις φιλενάδες σου ε;

Μεγιά!

Κράτα το

Κράτα το

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κορδέλα με σύρμα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *