Σπιτική Μουστάρδα

Το συγκεκριμένο dip (που λέμε και στο χωριό μου) έχει καθιερωθεί στο μυαλό των περισσότερων ως κάτι ετοιματζίδικο που είτε θα συνοδεύει μπεργκεροπατάτες είτε θα το πάρουμε σε πλαστικό μπουκάλι με στόμιο που όταν τελειώνει κάνει φρουτ φρουτ.

Εμείς όμως το ανατρέπουμε ΚΑΙ αυτό και σας παρουσιάζουμε τη μουστάρδα τη σπιτική, την αγνή, τη homemade!

Το ιερό αυτό καθήκον αναλαμβάνει ο Νίκος Θωμάς (το πρώτο είναι το όνομα και το δεύτερο το επίθετο 😛 ) ο οποίος μας κάνει συνεχώς περήφανους!

Υλικά

  • 60 γραμμάρια σιναπόσπορο
  • 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
  • 20 ml ξύδι
  • 40 ml λευκό κρασί
  • Λίγο νερό
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τον σιναπόσπορο και τη σκόνη μουστάρδας σε ένα μίξερ και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε νερό μέχρι να μουλιάσει, και το αφήνουμε για 24 ώρες.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι και το κρασί και χτυπάμε καλά.

Για ακόμα περισσότερες συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *