Ευγενία Παπαδοπούλου

Η Ευγενία Παπαδοπούλου είναι μια νέα δημιουργός που επικοινώνησε μαζί μας και μας ρώτησε πως θα μπορούσε να προβάλλει τη δουλειά της στις σελίδες του Ftiaxto.gr. Εμείς, άλλο που δεν θέλαμε, εγκαινιάσαμε χάρη σε εκείνη τη νέα μας ενότητα με τίτλο Δημιουργοί, όπου νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί μπορούν να έχουν τη δική τους σελίδα για να μας πουν λίγα λόγια για τον εαυτό τους και τη δουλειά τους, να μας δώσουν τα στοιχεία τους για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί τους και φυσικά να μας δείξουν όλα τα όμορφα πράγματα που φτιάχνουν με τα χέρια τους. Ευγενία αυτή είναι η σελίδα σου! Καλή μας αρχή!

“Σε ηλικία 8 χρονών, έμαθα να ράβω, φτιάχνοντας μόνη μου τα ρούχα για τις κούκλες μου. Ύστερα, μεγαλώνοντας, πιο πολύ μου άρεσε να κάνω κάθε είδους κατασκευές (κουτάκια, μολυβοθήκες κ. α), και γενικά έφτιαχνα μόνη μου όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα. Στα 16 μου, μετά από παρότρυνση των γονιών μου, αγόρασα τα πρώτα μου λάδια κι άρχισα να ζωγραφίζω. Μόλις τελείωσα το λύκειο, άρχισα μαθήματα ζωγραφικής και παράλληλα έμαθα να πλέκω και να κεντάω, φτιάχνοντας διάφορα μικροαντικείμενα. Το 1998 μπήκα στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου σπούδασα ζωγραφική και αποφοίτησα το 2004.

Δούλεψα για δύο χρόνια σε ένα εργαστήριο χειροποίητου κοσμήματος, από τα καλύτερα στο είδος του, και φεύγοντας πριν ενάμισι χρόνο έφτιαξα τα πρώτα δικά μου κοσμήματα. Από τότε ασχολούμαι σοβαρά με το δημιουργικό κόσμημα και γενικότερα με κάθε λογής χειροποίητα αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ.

eugenia1 eugenia2
eugenia3 eugenia5

Η δουλειά μου έχει σαν αφετηρία την αγάπη μου για την λαϊκή τέχνη, τις παραδοσιακές φορεσιές, τα παλιά υφαντά, τις δαντέλες και τα κεντήματα. Κομμάτια δουλεμένα στο χέρι με απίστευτη υπομονή και αξιοθαύμαστη λεπτομέρεια. Έτσι κι εγώ, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, κυρίως βαμβακερές κλωστές και υφάσματα και με έμφαση στο κέντημα και το βελονάκι, προσπαθώ να δημιουργήσω κομμάτια, σύγχρονα μεν, αλλά που να διέπονται από τις ίδιες παλιές αξίες.

Συνεργάζομαι με το Manifactura Art Shop στα Εξάρχεια.

Αυτό που αγαπάω περισσότερο απ’ όλα, είναι να φτιάχνω κουκλάκια και άλλα μικρά αντικείμενα και να τα χαρίζω σ’ αυτούς που αγαπάω.”

Ευγενία Παπαδοπούλου

eugenia4 eugenia7 eugenia6

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail: eugenitsap@yahoo.gr

Για να δεις ακόμα περισσότερα δείγματα της δουλειάς της Ευγενίας μπορείς να επισκεφτείς τον λογαριασμό της στο Flickr εδώ

http://www.flickr.com/photos/25061932@N07/

 

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Ευγενία Παπαδοπούλου”

  1. πολύ ωραία δουλειά!!! Κάνεις θαύματα με τις βελόνες και τις κλωστές σου. Φοβερές ιδέες και υλοποιήσεις!!!

  2. Συγχαρητήρια…. για ακόμη μια φορά για τη δουλεία σου… στα έδωσα και προσωπικά στη Manifactura τα Χριστούγεννα, εκθέταμε μαζί…
    είναι πραγματικά ξεχωριστή και πρωτότυπη δουλειά… !

  3. geia sou…
    me lene antonia ki exoume gnwristei kapoia stigmh sth manifactura…
    bravo h douleia sou einai polu wraia prwtotuph ki eufantasth 😀
    sunxarhthria….
    ki panta me wraies idees…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *