Πως να φτιάξεις βάζο για βολβούς

volvoi_introΗ άνοιξη είναι η εποχή των βολβών. Και ένας βολβός μπορεί ν’ ανθίζει και να ξανανθίζει κάθε χρόνο χωρίς να έχει φυτευθεί στην γη, γιατί δεν χρειάζεται χώμα. Μπες στο domaphile.com και θα δείς μια ωραία κι εύκολη ιδέα πως να φτιάξεις το ειδικό βάζο.

Στο εξωτερικό πουλάνε κάποια βάζα-σκεύη τα οποία στο κάτω μέρος τους έχουν μία τρύπα και αφού τα γεμίσεις με νερό τοποθετείς πάνω τον βολβό, αυτός ρουφάει νερό και ανθίζει. Έψαχνα να βρω κάτι τέτοιο και εδώ, αλλά μέχρι τώρα δεν βρήκα. Τώρα όμως θα το φτιάξω μόνη μου. Αν θέλεις κι εσύ δες πως μπορείς να το κάνεις.

Θα χρειαστείς:

  • Βολβό
  • Γυάλινο βάζο με καπάκι
  • Βότσαλα ή γυάλινους βόλους
  • Πρόκα
  • Σφυρί

volvoi_mainΤοποθέτησε το καπάκι από το βάζο πάνω σε μία διπλωμένη πετσέτα και με την πρόκα και το σφυρί κάνε μερικές τρύπες ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό άνοιγμα, τόσο όσο αν τοποθετήσεις τον βολβό πάνω του να περνάει από μέσα το κάτω του μέρος για να μπορούν να περάσουν οι ρίζες, όταν θα εμφανιστούν και να πίνουν νερό.

Βάλε μέσα στο βάζο τα βότσαλα ή τους βόλους και γέμισε το μέχρι πάνω με νερό.

Κλείσε το καπάκι, βάλε τον βολβό πάνω στην τρύπα και περίμενε μερικές μέρες μέχρι να γίνει το θαύμα.
Θα φυτρώσει ένα τέλειο λουλούδι, με υπέροχο χρώμα και ευωδιά.

Αν θέλεις μπορείς να στολίσεις το βάζο με ράφια (φυσικό χόρτο) ή άλλες κορδέλες.

Καλή άνοιξη!

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πως να φτιάξεις βάζο για βολβούς”

  1. Πολύ ωραία ιδέα!! Θα την δείξω στα βαφτηστήρια μου!! Μία ερώτηση όμως… που μπορώ να βρώ αυτά τα βάζα??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *