Πως να φτιάξεις σπιτική κέτσαπ

Αυτή η σάλτσα από ντομάτα, έχει μπεί για τα καλά στην ζωή μας. Ειδικά τα πιτσιρίκια τρελαίνονται γι’ αυτήν. Αλλά με τί φτιάχνεται η κέτσαπ που αγοράζουμε και πόσα συντηρητικά έχει μέσα; Γι’ αυτό βρήκαμε στο www.survivingthestores.com 3 πολύ ωραίες συνταγές για να την φτιάξεις μόνη σου. Εδώ σου προτείνουμε την πιο εύκολη, που δεν θέλει και μαγείρεμα! Έτοιμοι;

Θα χρειαστείς:

– 3 κονσέρβες ντοματοπελτέ
– ½ φλυτζάνι άσπρο αποσταγμένο ξύδι
– 1 κ.σ. σκόνη κρεμμύδι ή 1 μέτριο ψιλοκομμένο
– 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο ή 2-3 σκελίδες
– 1/8 της κούπας άσπρη ζάχαρη ή ότι άλλο γλυκαντικό θέλεις (καστανή ζάχαρη, μέλι, μελάσα, ζαχαρίνη – προσοχή: αν χρησιμοποιήσεις στέβια μόνο ¼ κ.σ.)
– 1 κ.σ. αλάτι
– 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
– 1 κούπα νερό

homemade_ketchup_main
Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις στην παραπάνω βασική συνταγή ό,τι άλλο θες από μπαχαρικά για να δώσεις στην σάλτσα σου την γεύση που σου αρέσει (π.χ. πιπέρι καγιέν, κανέλα, γαρύφαλο, σπόρους μουστάρδας, πάπρικα κλπ.)

Χτυπάς όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τελείως και γεμίζεις το βάζο σου.

Αφήνεις στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν σερβίρεις.

Έτοιμη! Εύκολη και υγιεινή!

Κράτα το

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *