Ιδέες για DIY διακόσμηση και οργάνωση σπιτιού

Ιδέες για DIY διακόσμηση και οργάνωση σπιτιού

Είσαι σε διάθεση ανανέωσης αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις; Τι θα έλεγες για μερικές diy ιδέες για διακόσμηση και οργάνωση σπιτιού; Και θα ανανεωθείς και θα περάσεις καλά κατά την διάρκεια της δημιουργίας, για δες…

Κουζίνα

 

Ξεκινάω με την κουζίνα γιατί φαίνεται πως εκεί περνάω πλέον το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου! Το ψυγείο είναι από τα καλύτερα μέρη για να βάλεις κρεμαστά σημειωματάρια ενώ για τα στυλό και τα μολύβια φτιάχνεις όμορφα μεταλλικά κουτάκια με μαγνήτη.

Αν δεν σου φτάνει ο αποθηκευτικός χώρος, δες πως να φτιάξεις ένα τρόλεϊ κουζίνας από παλιά βιβλιοθήκη. Για τα διάφορα τζίτζιρα-μίτζιρα μπορείς να φτιάξεις βαζάκια με μαυροπίνακα και πρωτότυπες θήκες από κονσέρβες.

Μια θήκη για πλαστικές σακούλες είναι πάντα χρήσιμη, καθώς και ένα κουτί για τα φακελάκια τσάι. Τέλος, πολύ βολικά είναι και ένα κάλυμμα για πιάτα, ώστε να μπαίνει στο ψυγείο το φαγητό που περισσεύει για το βράδυ, μην λερώνεις ταπεράκια!

 

Σαλόνι

Τραπεζάκι για μπράτσο καναπέ

Το σαλόνι είναι ο χώρος που χαλαρώνω. Μου αρέσει να χουχουλιάζω καλυμμένη με ένα χειροποίητο κουβερτάκι ενώ ακουμπάω βιβλίο και φλυτζάνι σε ένα τραπεζάκι για το μπράτσο του καναπέ. Κάπου κοντά καλό είναι να είναι το organizer για τα τηλεκοντρόλ και ένα πρωτότυπο τραπεζάκι με ένα όμορφο φωτιστικό.

Στην είσοδο του σαλονιού – που είναι συνήθως και είσοδος του σπιτιού, είναι πάντα χρήσιμος ένας δίσκος από δέρμα και κάποιο καλάθι από σκοινί για τα κλειδιά.

 

Μπάνιο

Χειροποίητο σαπούνι λεβάντα

Το μπάνιο, με τόσα μπουκαλάκια και αξεσουάρ, χρειάζεται οπωσδήποτε καλή οργάνωση. Για αρχή, ράψε καλάθια από πλαστικοποιημένο ύφασμα, ανακύκλωσε κουτιά από συσκευασίες τροφίμων και φτιάξε πρωτότυπα δοχεία για υγρό σαπούνι.

Στην συνέχεια, ασχολήσου με το πάτωμα και φτιάξε πατάκι από βότσαλα ή εύκολο πατάκι μπάνιου με πετσέτα αν προτιμάς να πατάς στα μαλακά! Για το ντους σου, πολύ βολική είναι αυτή η πετσετοθήκη για σαπούνι αλλά και η θήκη από felt για σαπούνι.

Τέλος, αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με την παρασκευή σαπουνιών, κάνε τα πρώτα σου βήματα με ένα εύκολο σαπούνι με κονφετί και προχώρα σε χειροποίητο σαπούνι λεβάντα.

 

Υπνοδωμάτιο

Διακοσμητικά από πηλό

Λύσε τα προβλήματα στην ντουλάπα με κρεμάστρες που δεν γλυστράνε και βάλε τα ρούχα εκτός εποχής σε χειροποίητη θήκες ρούχων.

Οργάνωσε τα κοσμήματα σου με ένα κουτί παπουτσιών ή βάλτα σε όμορφους δίσκους με ορόφους. Πρόσθεσε διακοσμητικά από πηλό και ανανέωσε το κρεβάτι σου με χειροποίητη παπλωματοθήκη.

 

Παιδικό Δωμάτιο

Διάφανες τσάντες αποθήκευσης

Στο παιδικό δωμάτιο σίγουρα θα χρειαστείς διάφανες τσάντες αποθήκευσης ή κουτί πάτσγουωρκ με ενίσχυση για να συγκεντρώσεις όλα αυτά τα παιχνίδια.

Φτιάξε ένα παιδικό τραπέζι με μαυροπίνακα και οργάνωσε τις μπογιές και τα χαρτιά σε ένα πάγκο χειροτεχνιών για παιδιά.

Όσον αφορά την διακόσμηση, έχεις πολλές επιλογές, μπορείς να φτιάξεις καδράκι με ζώαυφασμάτινα σημαιάκια με το όνομα του παιδιού ή ένα πρωτότυπο κεφαλάρι για παιδικό δωμάτιο.

 

Γραφείο

Χάρτινα κουτάκια origami για τα συρτάρια σου

Αν είσαι από τις τυχερές που έχουν χώρο για γραφείο στο σπίτι, πιστεύω τα χάρτινα κουτάκια origami για τα συρτάρια σου και τα μαγνητικά μπωλάκια θα σε βολέψουν πολύ. Αν δεν έχεις αρκετά συρτάρια, δες πως να φτιάξεις επιτοίχιο organizer με τσέπες.

Μήπως οργάνωση θέλει ο χρόνος σου, και όχι τα συρτάρια σου; Το έχουμε και αυτό: φτιάξε ένα τεράστιο ημερολόγιο τοίχου!

 

Ιδέες για DIY διακόσμηση και οργάνωση σπιτιού

Νομίζω, σε καλύψαμε, τι λες; Και μιας και οργανώνεσαι, δες πως θα φτιάξεις και οικολογικά καθαριστικά για το σπίτι σου.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *