Σκουλαρίκια με σύρμα σε αρχαίο στιλ

Αυτό που λέει ο σοφός λαός ότι όσο ψάχνεις βρίσκεις; Ε, να ένα ακόμη τρανό παράδειγμα της υπέροχης σχέσης των crafts και του internet. Εκεί που δεν το περιμένεις βρίσκεις ένα project που δεν περίμενες. Ο λόγος για αυτό το δωρεάν tutorial για σκουλαρίκια σε αρχαίο ελληνικό, αιγυπτιακό στιλ (όπως θέλεις πες το) που ξετρυπώσαμε από το site WireSculpture.com

Πριν σου πούμε για το τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις αυτά τα σκουλαρίκια να αναφέρουμε οτι στο site αυτό θα βρεις διάφορες ιδέες για κοσμήματα από σύρμα. Άλλα tutorials είναι με πληρωμή και άλλα δωρεάν. Όπως και να έχει, εάν σε ενδιαφέρει το κόσμημα από σύρμα ρίξε μια ματιά μήπως βρεις και κάτι ακόμη που θα σου τραβήξει την προσοχή.

Για αυτά τα σκουλαρίκια να πούμε ότι είναι φτιαγμένα με σύρμα που έχει γυριστεί… εσύ μπορείς να τα φτιάξεις με όποιο μαλακό σύρμα θέλεις. Καλό είναι να ρωτήσεις σε κατάστημα με υλικά κοσμήματος να σε καθοδηγήσουν για το κατάλληλο σύρμα που θα χρειαστείς. Εάν έχεις αμφιβολία για τα υλικά και τα εργαλεία μπορείς να πατήσεις στους συνδέσμους και να δεις ακριβώς ποια υλικά αναφέρονται στο project! Εάν δεν κάνουμε λάθος τα σκουλαρίκια αυτά είνια φτιαγμένα με χρυσό σύρμα. Εσύ μπορείς να τα φτιάξεις και με ασήμι ή ίσως και με faux υλικά.

Στα υλικά μας λοιπόν. Για να φτιάξεις αυτά τα σκουλαρίκια από σύρμα χρειάζεσαι:

– 2 κομμάτια μήκους 30εκ ημίσκληρου σύρματος πάχους 21 σε χρυσό
– 1 κομμάτι μήκους 8εκ ημίσκληρου σύρματος πάχους 20 σε χρυσό
– 1 ζευγάρι κρεμαστά για σκουλαρίκια χρυσά
– 2 γράνες χρυσές (5εκ)
– Χάντρες της επιλογής σου για τη διακόσμηση. Εδώ έχουν χρησιμοποιηθεί χάντρες δίσκοι και στρογγυλές, καθώς και μαύρος όνυχας.

Εργαλεία
– Στρογγυλή πένσα
– Ποντερή πένσα
– Στρογγυλή πένσα με 3 διαφορετικά πάχη
– Κοφτάκι
– Στήριγμα γράνας
– Μαρκαδοράκι με λεπτή μύτη
– Χάρακα
– Λίγο ταινία

Αφού συγκεντρώσεις όλα σου τα υλικά και τα εργαλεία αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες στο WireSculpture.com. Μπορεί στην αρχή να σου φανεί λίγο βουνό, αλλά εάν μείνεις πιστός στις οδηγίες και τις φωτογραφίες είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρεις. Άσε που μόλις μάθεις να κάνεις τέτοιες σπείρες θα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις όπως σου αρέσει στα κοσμήματά σου. Στα συγκεκριμένα σκουλαρίκια μπορείς να κρεμάσεις ό,τι σου αρέσει στο τέλος τους. Προσοχή μόνο να μην γίνουν πολύ βαριά!

Εμείς σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *