The Art of Resin Jewelry

Έχουμε καταλάβει ότι εδώ και μερικούς μήνες πολλοί από εσάς δείχνετε μια προτίμηση στα κοσμήματα που είναι φτιαγμένα με ρητίνες. Γι’ αυτό είπαμε να σας προτείνουμε να ξεφυλλίσετε το The Art of Resin Jewelry της Sherri Haab. Αυτό είναι το βιβλίο που θέλεις να έχεις στα χέρια σου για να φτιάξεις κοσμήματα με ρητίνη χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές τεχνικές. Μάθε περισσότερα για αυτό το βιβλίο.

Κατ’ αρχάς να πούμε για όσους δεν γνωρίζουν οτι όταν αναφερόμαστε στις ρητίνες εννοούμε τη χημική παχύρρευστη ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών. Μια ρητίνη είναι και το υγρό γυαλί που μπορεί να γνωρίζεις. Για να μάθεις περισσότερα για τις Ρητίνες γενικά μπορείς να διαβάσεις και το σχετικό άρθρο μας. (έρχεται σύντομα…)

Το The Art of Resin, λοιπόν, είναι ένας οδηγός για να μάθεις πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα διάφορα είδη ρητίνης για να φτιάξεις πρωτότυπα κοσμήματα με ασφάλεια.

Το βιβλίο έχει μια αρκετά μεγάλη εισαγωγή για να σε ενημερώσει αναλυτικά για τα είδη ρητίνης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στις δημιουργίες σου. Φυσικά υπάρχει αναλυτική σελίδα για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να παίρνεις κάθε φορά που καταπιάνεσαι με το άθλημα και συμβουλές για πραγματάκια που μπορεί και να πάνε στραβά. Ακόμη και εάν δεν έχεις ιδέα πως θα “δέσεις” όλα αυτά που θα δημιουργήσεις με τις ρητίνες σου, θα βρεις οδηγίες για το πως να βάλεις κρικάκια, στοπάκια, αλυσίδες κτλ.

Με λίγα λόγια το βιβλίο αυτό θεωρεί οτι το κρατάει στα χέρια του κάποιος που είναι εντελώς αρχάριος στο θέμα κόσμημα και τα πιάνει τα πράγματα από την αρχή. Η θεωρία όμως είναι ζυγισμένη έτσι, ώστε εάν ανήκεις στους προχωρημένους να μην το βαριέσαι και να μην αναρωτιέσαι γιατί το αγόρασες το βιβλίο αυτό.

the_art_of_resin_jewelry

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια ανάλογα με τις τεχνικές που προτείνει. Δηλαδή:

– Χρησιμοποιώντας τη ρητίνη σαν επικάλυψη
– Δουλεύοντας τις ρητίνες με έτοιμα καλούπια
– Φτιάχνοντας τα δικά σου καλούπια
– Συνδυάζοντας τις ρητίνες με τον Πολυμερικό Πηλό

Μπορεί τα κεφάλαια αυτά να μην σου λένε πολλά, αλλά εμείς μπορούμε να σου πούμε οτι μέσα στο βιβλίο θα βρεις οδηγίες και τρόπους για να χρησιμοποιήσεις όλα τα είδη ρητίνης με τους πιο πρωτότυπους τρόπους. Και σίγουρα κοιτάζοντας τις πολλές και υπέροχες φωτογραφίες του θα δεις κοσμήματα και θα σκεφτείς “α, ώστε έτσι φτιάχνεται αυτό!”.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι οτι η Sherri έχει γράψει αυτό το βιβλίο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες μάρκες από ρητίνες που πιθανόν να είναι λίγο δύσκολο να τις βρεις στην Ελλάδα. Όπως και να έχει η συμβουλή η δική μας και η δικιά της φυσικά είναι να δοκιμάσεις με τα υλικά που έχεις ακολουθώντας βέβαια τις οδηγίες του κατασκευαστή στη συσκευασία.

Τέλος, στο βιβλίο αυτό θα βρεις κοσμήματα σε μοντέρνο στιλ, οπότε εάν είσαι περισσότερο του κλασικού, μάλλον θα απογοητευτείς! Στο βιβλίο αυτό θα βρεις τρόπους για να φτιάξεις κοσμήματα γεμάτα χρώματα, γκλίτερ, πολύχρωμα υφάσματα, κουμπιά κτλ

Εμείς πάντως στο προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

amazon-buy

Βιβλία και Περιοδικά
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “The Art of Resin Jewelry”

  1. Δεν έτυχε να πιάσω (ακόμα!) στο χέρια μου το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά βλέποντας το όνομα Sherri Haab, το προτείνω κι εγώ!
    Την Sherri την έχω γνωρίσει σε συνέδριο για τον μεταλλικό πηλό στην Αμερική, είναι αυθεντία στον πολυμερικό πηλό, με σειρά δικών της προϊόντων.
    Οι ρητίνες έχουν όντως διάφορα θεματάκια ασφαλείας που πρέπει κανείς να προσέχει, και σε γενικές γραμμές θέλει πειθαρχία, καθαρό περιββάλον και ακρίβεια.
    Παλιότερα είχε φέρει το Art & Hobby ρητίνη για χύτευση (casting resin), πρόσφατα όμως που τη ζήταγα, δεν είχαν ιδέα τι εννοούσα :sigh:
    Άντε, κορίτσια, αφού μας ξεσηκώνετε για το βιβλίο, φέρτε και ρητίνη! 😉

  2. Τα κοσμήματα που είναι φτιαγμένα με ρητίνες και γενικά με PVC είναι μοναδικά και αξιαγάπητα αλλά να μην ξεχνάμε πόσο τοξικά είναι αυτά τα υλικά και πόσο μεγάλη προφύλαξη χρειάζεται όταν χρησιμοποιούμε και ειδικά όταν τα λιμάρουμε για να φτιάξουμε λείες τις επιφάνειες τους, Μεγάλη προσοχή όταν εισπνέουμε τα αέρια και ειδικά τη σκόνη από αυτά τα υλικά. Χρειάζεται ειδικός εξαερισμός (επαγγελματικός) και ειδική σκούπα για τη συγκέντρωση της σκόνης γιατί αν την πετάξεις εξω κάποιος άλλος θα την εισπνεύσει. Τ ο βιβλίο αυτό είναι από το εξωτερικό και σίγουρα θα έχει στις πρώτες σελίδες όλους τους κανόνες ασφάλειας. Καλή ανάγνωση ,καλή επιτυχία και πολλή προσοχή.

  3. [quote name=”Στέλλα”]Η λέξη resin (πληθ. resins) είναι ρητίνη (πληθ. ρητίνες) με “ήτα” και όχι με “ύψιλον”. Παρακαλώ, μια και αναφέρεστε τόσες φορές στο υλικό, διορθώστε το λάθος.[/quote]
    Ε, αφού μας παρακαλείς… 😛 Το διορθώσαμε Στέλλα! Ευχαριστούμε πολύ!

  4. Η λέξη resin (πληθ. resins) είναι ρητίνη (πληθ. ρητίνες) με “ήτα” και όχι με “ύψιλον”. Παρακαλώ, μια και αναφέρεστε τόσες φορές στο υλικό, διορθώστε το λάθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *