Διακόσμησε βιβλίο/ κουτί από παπιέ μασέ

vintage_book_box_introΕντάξει, το ομολογώ. Τώρα τελευταία έχω αποκτήσει μια προτίμηση στα πιο εύκολα και γρήγορα projects και αυτό το βιβλίο – κουτί είναι σίγουρα ένα από αυτά! Το βρήκαμε στο Livelaughrowe.com και είναι τόσο απλό που μπορείς να το κάνεις σε ένα απόγευμα. Είναι το ιδανικό δώρο για φίλο/η που μετακόμισε σε καινούργιο σπίτι ή για σένα και τα κλειδιά σου… Τι λες; Δες και πάρε ιδέες για να το φτιάξεις μόνος σου!

Για να είμαστε πιο σαφείς, το βιβλίο – κουτί από παπιέ μασέ το παίρνεις έτοιμο. Δεν το φτιάχνεις εσύ. Όχι οτι δεν θα μπορούσες, αλλά θα σου έπαιρνε σίγουρα πολύ περισσότερο χρόνο. Στο άρθρο αυτό από το livelaughrowe.com θα μάθεις πως μπορείς να διακοσμήσεις το βιβλίο – κουτί και να του δώσεις και την αίσθηση του παλιού (εάν σου αρέσει αυτό το στίλ). Σίγουρα θα εμπνευστείς, ώστε με δικά σου υλικά και ύφος να διακοσμήσεις το δικό σου κουτί.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Βιβλίο από παπιέ μασέ (ή όποιο άλλο αντικείμενο επιλέξεις)
– Ακρυλικά χρώματα της επιλογής σου
– Γυαλόχαρτα
– Πινέλα & σφουγγαράκια
– Κόλλα ατλακόλ
– Εκτυπώσιμο φιλμ για scrapbooking
– Βερνίκι (προαιρετικό)

Στο άρθρο αυτό χρησιμοποιείται ένα πολύ συγκεκριμένο υλικό, το εκτυπώσιμο φιλμ για scrapbooking που είναι πιθανό να μην το βρεις στην Ελλάδα. Μην πτοηθείς. Μπορείς είτε να το παραγγείλεις online γιατί φαίνεται πολλά υποσχόμενο (φαίνεται οτι μπορείς να κάνεις πολλά ωραία με αυτό), είτε να το αγνοήσεις και να κολλήσεις όποια εικόνα θέλεις εσύ τυπωμένη σε χαρτί ή ριζόχαρτο ή χαρτί scrapbooking, ή ακόμη και χαρτοπετσέτα ακολουθώντας λίγο διαφορετική τακτική στην τεχνική. Το decoupage ας πούμε είναι μια καλή ιδέα. Φτάνει να πάρεις την ειδική κόλλα.

vintage_book_box2

Όπως και να έχει θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις την φαντασία σου περισσότερο από τις τεχνικές σου γνώσεις.

Η διαδικασία είναι μάλλον ψιλοστάνταρ. Βάφεις το κουτί σε ό,τι χρώμα θέλεις και μετά αν θες γυαλοχαρτάρεις για να έχεις το πιο αντικέ αποτέλεσμα. Κολλάς και την εικόνα στο εξώφυλλο, γυαλοχαρτάρεις πάλι μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό απότέλεσμα. Εάν θέλεις προσθέτεις και λεκέδες με αραιωμένο χρώμα (με νερό). Τέλος, (δεν το αναφέρει στο άρθρο, αλλά καλό θα ήταν) μπορείς να περάσεις το βιβλίο/ κουτί και με ένα βερνίκι για να σφραγίσεις το αποτέλεσμα.

Έτοιμο το βιβλίο/ κουτί σου. Μπορείς να το βάλεις στην είσοδο του σπιτιού σου και να ρίξεις μέσα όλα αυτά τα ψιλοπραγματάκια που πιάνουν χώρο χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Διακόσμησε βιβλίο/ κουτί από παπιέ μασέ”

  1. Hello Kelly, there is a link to your site and article, we always make sure we mention our sources as we greatly appreciate the crafting community. As you will find out if you use a translate site, you will see we are using your pictures for inspiration, and a little bit of text to make it easier for Greek readers. Still it is your content and we will remove the second picture if you wish us to. Apologies for upsetting you, we were only trying to share your great idea.

  2. The proper way to SHARE someone’s work is with a single picture and a link back to their blog. You’ve basically used my pictures to share my tutorial with your readers, which is STEALING!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *