Τσάντα από σίτα για την παραλία

Τσάντα από σίτα για την παραλία

Ένα project που συναντάμε πολύ τελευταία είναι η τσάντα από σίτα, φτιαγμένη δηλαδή από αυτό το σκληρό υλικό που βάζουμε στα παράθυρα για να μην μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι. Ακολούθησε τις οδηγίες για να την φτιάξεις μόνη σου.

Μια τσάντα από σίτα είναι πρακτική γιατί μπορείς και βλέπεις ακριβώς τι έχει μέσα, ώστε να βρίσκεις αυτό που θέλεις άμεσα (ειδικά όταν τα χέρια σου είναι βρεγμένα και έχουν άμμο και αλάτια), ενώ αφήνει τα βρεγμένα να στεγνώνουν (πετσέτες νωπές και μαγιώ τυλιγμένα μέσα στην πλαστική τσάντα δεν θα μυρίζουν και πολύ πολύ ωραία αν μείνουν λίγο παραπάνω). Θέλεις κι άλλα;

Στις οδηγίες που βρήκαμε στο Between the Lines θα βρεις πως να φτιάξεις πλαστικοποιημένο πάτο για την τσάντα, να προσθέσεις αδιάβροχο πορτοφολάκι για κλειδιά και λεφτά και να ντύσεις τις ενώσεις με ρέλι για να μην είναι άγριες.

Για όλα αυτά θα χρειαστείς:

  • Σίτα (εύκαμπτη) 66εκ. επί 1μ
  • Πλαστικό πάτο διάστασης 13εκ. x 51εκ. (μπορείς είτε να αγοράσεις έτοιμο αυτόν που προτείνει το άρθρο, ή να βάλεις πάτο από παλιά τσάντα ή να βάλεις ένα κομμάτι ξύλο, χαρτόνι κτλ.)
  • Πλαστικοποιημένο ύφασμα αρκετό για να ντύσεις τον πάτο και να κάνεις και ένα πορτοφολάκι
  • Ρέλι για τις ενώσεις της τσάντας και του πορτοφολιού
  • 15εκ φερμουάρ για το πορτοφολάκι
  • Δερμάτινα λουριά για χερούλια (μπορείς να βάλεις ό,τι χερούλια σου αρέσουν)
  • Πριτσίνια για τα χερούλια (ή ό,τι άλλο χρειάζεται για τα χερούλια που έχεις επιλέξει)

Τσάντα από σίτα για την παραλία

Ξεκίνα ράβοντας το πορτοφολάκι. Στην συνέχεια ράψτο μέσα στο πάνω στρίφωμα και συναρμολόγησε την τσάντα. Κρύψε τις ενώσεις με ρέλι και πρόσθεσε τον πλαστικοποιημένο πάτο. Μην ανησυχείς, το tutorial του Between the Lines είναι super αναλυτικό.

Το μόνο που έχουμε να σε συμβουλεύσουμε γιατί μάλλον θα σε δυσκολέψει είναι οτι για να πιάσεις τη σίτα καλά για να συναρμολογήσεις την τσάντα θα χρειαστεί να βάλεις συνδετήρες σε μερικά σημεία αντί για καρφίτσες. Είναι πολύ πιο εύκολο έτσι. Όσο για το τι βελόνα να χρησιμοποιήσεις για να ράψεις την τσάντα, στο tutorial δεν αναφέρεται κάτι, αλλά θα προτείναμε μια για σκληρά υφάσματα, τύπου τζιν.

Καλή επιτυχία και καλές βουτιές με την καινούργια σου τσάντα!

Ψάχνεις και άλλες ιδέες για καλοκαιρινές τσάντες; Δες την τσάντα από σχοινί και την τσάντα από ψάθα.

Save

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *