Πως να ντύσεις με ύφασμα ένα καπέλο φωτιστικού

Πως να ντύσεις με ύφασμα ένα καπέλο φωτιστικού

Μήπως έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια καπέλα φωτιστικού; Βρήκαμε ιδέα και φωτογραφικές οδηγίες για να ανανεώσεις με ύφασμα ένα καπέλο φωτιστικού. Η ιδέα είναι πολύ χρήσιμη και για λερωμένα ή σκισμένα καπέλα, δες πως θα το κάνεις…

Πως να ντύσεις με ύφασμα ένα καπέλο φωτιστικού

Σε μια μεγάλη επιφάνεια άπλωσε το επιλεγμένο ύφασμα και κόψε ένα κομμάτι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει το καπέλο με 5 εκατοστά περιθώριο πάνω και κάτω. Αν το καπέλο ανοίγει προς τα κάτω, ρόλαρέ το πάνω στο ύφασμα και σημείωσε που πρέπει να κοπεί – προσθέτοντας πάντα τα 5 επιπλέον εκατοστά.

Πως να ντύσεις με ύφασμα ένα καπέλο φωτιστικού

Βάλε κόλλα στη μια άκρη του υφάσματος και τοποθέτησέ το πάνω στο καπέλο. Βάλε και λίγο ταινία για να μην σου κουνηθεί μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. Τύλιξε το καπέλο με το ύφασμα και στερέωσε προσωρινά την άλλη άκρη με ταινία. Δεν θα βάλεις ακόμη κόλλα στο υπόλοιπο ύφασμα.

Πως να ντύσεις με ύφασμα ένα καπέλο φωτιστικού

Τώρα θα χρειαστεί να κρύψεις τις πάνω και τις κάτω άκρες του υφάσματος που περισσεύει. Σημείωσε με προσωρινό μαρκαδόρο το περίγραμμα του καπέλου-  από αυτόν που εξαφανίζεται μετά από λίγο – ώστε να ξέρεις που να διπλώσεις το ύφασμα. Ουσιαστικά θα κάνεις στρίφωμα χωρίς ραφή όμως.

Αφού έχεις γυρίσει όλη τη μια πλευρά προς τα μέσα μπορείς να βάλεις κόλλα για να σιγουρευτείς ότι δεν θα μετακινηθεί. Κάνεις το ίδιο και στην άλλη πλευρά.

Τέλος διπλώνεις την άκρη του υφάσματος που έχει περισσέψει και κάνεις και εκεί ένα στρίφωμα και κολλάς. Το καπέλο σου είναι σχεδόν έτοιμο. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κορδελίτσα στο τελείωμα ή να το αφήσεις ως έχει. Με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πως να ντύσεις με ύφασμα ένα καπέλο φωτιστικού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *