Βραχιόλι από γυαλάκια της θάλασσας

Εάν ακολούθησες τη συμβουλή μας και μάζεψες και στις φετινές σου διακοπές όσα περισσότερα γυαλάκια, κοχύλια και βότσαλα μπόρεσες από τις παραλίες, τότε αυτό το project για να φτιάξεις βραχιόλι από γυαλάκια της θάλασσας από την αγαπημένη μας Martha Stewart θα σου έρθει κουτί. 

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά χωρίς ένα τουλάχιστον άρθρο από την αγαπημένη Martha Stewart! Και τι πιο ιδανικό από αυτή την πολύ εύκολη ιδέα για να φτιάξεις βραχιόλι από γυαλάκια της θάλασσας.

Θα χρειαστείς εκτός από τα γυαλάκια, kit για βραχιόλι ή ειδικά δισκάκια για να κολλήσεις επάνω τους κάθε γυαλάκι και να τα συναρμολογήσεις σε βραχιόλι με κρικάκια, κούμπωμα βραχιόλιού (ανάλογα με το τι θα χρησιμοποιήσεις τελικά), κόλλα κοσμήματος (το άρθρο την αναφέρει ως cement glue δηλ. τσιμεντόκολλα, αλλά στα ελληνικά δεν μεταφράζεται έτσι. Με κόλλα που κολλάει γυαλί με μέταλλο θα είσαι ok.)

Για τα υλικά αυτά μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα με υλικά κοσμήματος. Εναλλακτικά, μπορείς να βασιστείς σε αυτά που προτείνει το άρθρο.

Πάντως η Martha προτείνει τα συγκεκριμένα βραχιόλια από το Rings & Things… ρίξε μια ματιά για να ξέρεις τι ψάχνεις ή αγόρασέ τα απ’ ευθείας από εκεί!

βραχιόλι από γυαλάκια της θάλασσας

Αφού συγκεντρώσεις τα υλικά σου (αξίζει τον κόπο) τότε η διαδικασία είναι πολύ απλή!

Κολλάς τα γυαλάκια που έχεις ξεχωρίσει ανάλογα με το γούστο σου να ταιριάζουν σε μέγεθος και χρώμα και τα αφήνεις να στεγνώσουν.

Συναρμολογείς το βραχιόλι από γυαλάκια της θάλασσας και το φοράς με καμάρι μέχρι να μπει ο χειμώνας για να σου θυμίζει τις φετινές σου διακοπές!

Καλή επιτυχία!

Και φυσικά προτείνουμε να φτιάξεις και το “Κολιέ από γυαλάκια της θάλασσας” για να κάνεις το σετ.

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Βραχιόλι από γυαλάκια της θάλασσας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *