Σφραγίδες από σιλικόνη

silicone-stampsΣυνήθως όταν θέλεις να φτιάξεις μια σφραγίδα, βρίσκεις ένα υλικό που να μπορείς να χαράξεις και σκαλίζεις το αρνητικό του σχεδίου. Το craftzine μας προτείνει το ανάποδο, μια σφραγίδα χωρίς σκάλισμα.

Θα χρειαστείς μερικά φύλλα plexiglass και ένα σωληνάριο σιλικόνης (από χρωματοπωλεία).

Η διαδικασία είναι πολύ απλή όπως βλέπεις και από τις φωτογραφίες του άρθρου. Βάλε το σχέδιο της σφραγίδας κάτω από το plexiglass και ξεπατίκωσε με την σιλικόνη.

Μόλις στεγνώσει, γεμίζεις με χρώμα ένα ρολό, το περνάς πάνω από την καινούργια σφραγίδα σου και είσαι έτοιμος για τυπώματα.

Αν προτιμάς το σκάλισμα, δες πως μπορείς να φτιάξεις σφραγίδα από γόμα.

silicone-stamps-1

Υλικά και εργαλεία
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Σφραγίδες από σιλικόνη”

  1. Γεια σας ξανα!
    σκεφτηκα και το εξης: αντι για πλεξιγκλας, μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και το “ψευτο-cd”! Για μικρα σχεδια ειναι ο,τι πρεπει! 😉 “Ψευτο-cd” λεγοντας, εννοω αυτο το πλαστικο,διαφανο δισκακι που ειναι μεσα στα κουτια των πολλων cd και χρησιμευει και ως διαχωριστικο.(καταλαβατε?) :roll::

  2. Brilliant idea!!!… 💡
    Μα γιατι δεν το ειχα σκεφτει τοσο καιρο….
    κι εχω και πιστολι σιλικονης!Πορωθηκα με το που διαβασα το αρθρο! ετσι μπορεις να φτιαξεις 1002 σχεδια!
    ΑΑΑΑΑΑΑααααααα!!!!!!!!!!!!!! 😮 😮 😮 (:oops: συγγνωμη…παρασυρθηκα 😳 )
    Παει ο υπνος μου (εχω φαει 2-3 ξενυχτια στη σειρα,μεχρι πρωιας) Θελω να δημιουργησω…ΤΩΡΑ!!! 😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *