Αρωματικά φορμάκια με λεβάντα

DSC09776Μιας και σε λίγο καιρό η παρέα του Ftiaxto.gr θα μεγαλώσει με την προσθήκη ενός νέου μέλους, είπαμε να καταπιαστούμε και με λίγο πιο μωρουδίστικα θέματα… Και κάνουμε την αρχή με αυτή την ιδέα για αναμνηστικό δωράκι για baby shower ή ακόμα και για μπομπονιέρα βάπτισης. Το φορμάκι αυτό εκτός από το οτι είναι πολύ όμορφο είναι και χρηστικό, αφού όλοι θέλουμε η ντουλάπα μας να μυρίζει όμορφα!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς το πατρόν που θα βρεις εδώ, δύο χρώματα κορδέλας, ύφασμα με αραιή ύφανση για να περνάει το άρωμα, λεβάντα, ψαλίδι και καρφίτσες.

Κόψε το πατρόν, στερέωσέ το με καρφίτσες πάνω σε 2 κομμάτια υφάσματος και κόψτα. Αφαίρεσε το πατρόν και ξανα-στερέωσε τα 2 υφάσματα με τις καρφίτσες.

Άρχισε να ράβεις τα 2 υφάσματα μαζί με διακοσμητική βελονιά. Πριν ολοκληρώσεις το ράψιμο βάλε 2-3 κουταλίτσες λεβάντα και συνέχισε το ράψιμο για να κλείσει το φορμάκι.

Πάρε την πρώτη κορδέλα μήκους 12 εκατοστών και δίπλωσε την στα 3 για να σχηματίσεις τον φιόγκο. Πάρε την δεύτερη κορδέλα μήκους 20 εκατοστών και δίπλωσέ την στην μέση “αγκαλιάζοντας” την διπλωμένη πρώτη κορδέλα.

Ράψε τις 2 κορδέλες πάνω στο φορμάκι έτσι ώστε η δεύτερη μακριά κορδέλα να βρίσκεται στο πάνω μέρος. Αυτή η κορδέλα θα χρησιμοποιηθεί ώστε να μπορείς να δέσεις το φορμάκι στην μπάρα της ντουλάπας σου.

Το αρωματικό φορμάκι σου είναι έτοιμο! Φτιάξε όσα θέλεις για να τα κάνεις δώρο.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

7 σχόλια στο άρθρο “Αρωματικά φορμάκια με λεβάντα”

  1. θα τ κανω και εγω ποσο καιρο κραταει η μυρουδια….?και αν τ κεντισω στο χερι αντι για ραπτομηχανη πιραζει ?

  2. Τα έφτιαξα και είναι τέλεια!
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φιογκάκι, ξεχασμένα πολύχρωμα κουμπάκια που θα ράψουμε στο χέρι για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.
    Ευχαριστούμε! 😀

  3. δεν είναι ακριβώς γάζα, είναι από το Ikea και είναι λίγο πιο σκληρό από γάζα. Σημαντικό είναι να έχει αραιη ύφανση για να περνάει το άρωμα!

  4. Κορίτσια είναι τέλειο!!! Μπράβο σας!
    Τι ύφασμα χρησιμοποιήσατε; Σαν γάζα φαίνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *