Μπάλα για το δέντρο από χριστουγεννιάτικες κάρτες

card_ornament_introΕάν είσαι από αυτούς που μαζεύουν κάθε χρόνο τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που σου στέλνουν και κάθε φορά αναρωτιέσαι τι μπορείς να τις κάνεις, τότε αυτό το project είναι ιδανικό για σένα! Τώρα μπορείς να φτιάξεις από τις κάρτες σου χριστουγεννιάτικες μπάλες και να στολίσεις με αυτές το δέντρο σου! Έτσι και ανακύκλωση κάνεις και δεν πετάς τις κάρτες και φτιάχνεις και πρωτότυπα στολίδια!

Αυτό είναι ακόμα ένα ιδανικό project για να κάνεις μαζί με παιδιά. Φτάνει τα ψαλίδια που θα χρησιμοποιήσεις να είναι κατάλληλα για παιδιά και να τα βοηθήσεις με τη συναρμολόγηση.

.αΑυτ

Βήμα – Βήμα

card_ornament01
Για την χριστουγεννιάτικη μπάλα σου θα χρειαστείς: παλιές κάρτες, σκληρό χαρτόνι για τα πατρόν σου, ψαλίδι, κόλλα χειροτεχνίας, πινέλο, στυλό, βελόνα και κλωστή για να την κρεμάσεις από το δέντρο όταν θα είναι έτοιμη.
card_ornament02
Ξεκινάς κόβοντας από το σκληρό χαρτόνι 2 κυκλάκια διαμέτρου περίπου 5εκ. το καθένα. Χρησιμοποιείς το ένα για πατρόν και σχεδιάζεις επάνω στην κάρτα σου κυκλάκια γύρω από τα σχέδια που σου αρέσουν!
card_ornament03
Για να φτιάξεις μια χριστουγεννιάτικη μπάλα θα χρειαστείς 10 ίδια κυκλάκια. Όταν τα σχεδιάσεις στις κάρτες σου τα κόβεις με το ψαλίδι σου προσεκτικά γύρω γύρω, ώστε να είναι όσο το δυνατόν ίδια μεταξύ τους.
card_ornament04
Στη συνέχεια παίρνεις το δεύτερο κυκλάκι που έχεις κόψει για πατρόν από το σκληρό χαρτόνι και σχεδιάζεις επάνω του ένα ισόπλευρο τρίγωνο, του οποίου και τα τρία σημεία εφάπτονται επάνω στην περίμετρο του κύκλου. Κόβεις το τρίγωνο με το ψαλίδι σου.
card_ornament05
Αυτό το τριγωνάκι θα το χρησιμοποιήσεις σαν πατρόν για να διπλώσεις τα κυκλάκια σου σε τρίγωνα. Το ακουμπάς σε κάθε κύκλο έτσι ώστε να ακουμπάνε και τα 3 σημεία του στην περίμετρο του κύκλου και με ένα αιχμηρό τρίγωνο χαράζεις τις 3 πλευρές του τριγώνου (προσοχή θέλουμε να τσακίσει, όχι να κοπεί!).
card_ornament06
Ακολουθείς τα ίδια βήματα και για τα 20 κυκλάκια σου! Όταν τελειώσεις θα πρέπει να έχεις 20 διπλωμένα τρίγωνα με 3 αυτάκια το καθένα, που μοιάζουν με αυτά στη φωτογραφία.
card_ornament07
Ήρθε η ώρα για την κόλλα! Ξεκινάς κολλώντας τα 2 πρώτα τριγωνάκια μεταξύ τους από τα αυτάκια τους, έτσι ώστε οι κορυφές των τριγώνων να κοιτάνε προς την ίδια κατεύθυνση. Συνεχίζεις κολλώντας άλλα 3 με τον ίδιο τρόπο. Στο τέλος ενώνεις και το 1ο με το 5ο τριγωνάκι μεταξύ τους. Μόλις έφτιαξες την κορυφή της μπάλας. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να μοιάζει με τρούλο. Κάνεις ακριβώς το ίδιο για δεύτερη φορά για να φτιάξεις το κάτω μέρος της μπάλας σου!
card_ornament08
Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξεις το κεντρικό κομμάτι της μπάλας σου. Λογικά θα πρέπει να έχεις 10 ακόμα τριγωνάκια στη διάθεσή σου. Αυτά θα τα κολλήσεις μεταξύ τους πάλι από τα αυτάκια τους γυρίζοντας όμως τις κορυφές των τριγώνων εναλλάξ: μια να κοιτούν επάνω και μια να κοιτούν κάτω έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι κωνικό αλλά μια ευθεία γιρλάντα από 10 τρίγωνα. Μόλις τελειώσεις ενώνεις πάλι το πρώτο με το τελευταίο τριγωνάκι.
card_ornament09
Αφού στεγνώσουν τα κομμάτια σου είσαι έτοιμος να συναρμολογήσεις τη μπάλα σου! Ξεκινάς κολλώντας με κόλλα από τα αυτάκια και πάλι το επάνω μέρος της μπάλας με την κεντρική γιρλάντα. Προσοχή να εφάπτονται σωστά τα αυτάκια και να μην μένουν πολλά κενά! Αφήνεις να στεγνώσει.
card_ornament10
Τέλος, κολλάς και το κάτω μέρος της μπάλας και αφήνεις ξανά για λίγο στην άκρη να στεγνώσει. Όταν είναι έτοιμη περνάς στο επάνω μέρος με μια βελόνα και κλωστή μια θηλιά και η μπάλα σου είναι έτοιμη για να την κρεμάσεις στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου! Καλή επιτυχία!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Μπάλα για το δέντρο από χριστουγεννιάτικες κάρτες”

  1. Πολυ ωραίο!!! Μαλλον θα την κάνω σήμερα με την κόρη μου μαζι!!! (μια παρατηρηση…στην τριτη φωτο του βημα βημα λεει οτι χρειαζομαστε 10 κυκλακια, ενω τελικα χρειαζόμαστε 20 κυκλάκια)

  2. Καταπληκτικό έφτιαξα μια με γατάκια χριστουγεννιάτικα! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις οδηγίες! Τώρα ξέρω τι δώρο θα κάνω φέτος στους φίλους μου και θα είναι και πρωτότυπο! 🙂

  3. μολις τελειωσα μια μεγαλη σε πρασινη κοκκινη αποχρωση και ετοιμαζομαι να φτιαξω μια ασπρομαυρη!!! πολυ καλη ιδεα! ευχαριστω!

  4. 😀 Πρωτοτυπο:shock: τρομερο 😛 υπεροχη παρουσιαση σε κοκκινο φοντο με ευληπτες κατανοητες εικονες ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ μου 😛 :oops:αν και η παρουσιαστρια στην ΤV 😈 8) :confused: δεν καταλαβε και πολλα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *