Κηροπήγια από γυάλινα βαζάκια

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να τελειώνει κάποια μαρμελάδα, μαγιονέζα ή οτιδήποτε άλλο πωλείται σε γυάλινο βαζάκι και να λυπάσαι να το πετάξεις γιατί όλο και κάπου θα το χρησιμοποιήσεις; Εάν είσαι έστω και λίγο της λογικής του “ρακοσυλλεκτη” τότε σίγουρα στο σπίτι σου υπάρχει ολόκληρη συλλογή από αυτά τα βαζάκια. Τώρα μπορείς με αυτή την έξυπνη ιδέα από τη Dottie Angel να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια πανέμορφη χριστουγεννιάτικη σύνθεση για το τραπέζι σου!

Η σύνθεση από γυάλινα βαζάκια περιλαμβάνει διάφορα μεγέθη και σχήματα από βάζα χωρίς τα καπάκια τους με μοναδικά χρώματα το λευκό (άντε και το σπασμένο λευκό) με μερικές πινελιές κόκκινου! Εννοείται οτι εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι χρώματα θέλεις, αλλά μόνο με το λευκό χρώμα θα πετύχεις το εφέ της φωτογραφίας.

Η Dottie Angel μας δίνει τρείς διαφορετικές ιδέες για το πως μπορούμε να διακοσμήσουμε τα γυάλινα βαζάκια για να φτιάξουμε το φωτιστικό ή τα κηροπήγιά μας!

Η πρώτη είναι αρκετά απλή αφού αφορά στην ανακύκλωση κάποιου παλιού πουλόβερ, από το μανίκι του οποίου μπορούμε να φτιάξουμε τη “θηκούλα” που θα βάλουμε γύρω από το βαζάκι μας. Με λίγη κόκκινη κλωστή βάζουμε και λίγο χρώμα γύρω γύρω…

xmas-vazakia-main

Η δεύτερη είναι επίσης απλή αφού αφορά στη χρήση από κάποιο κεντημένο πετσετάκι… σίγουρα όλο και κάποιο θα έχει η μανούλα σου στο σπίτι… ρώτησέ την πριν το χρησιμοποιήσεις όμως ε? Και πάλι λίγη κόκκινη κλωστή δίνει το απαραίτητο χρώμα!

Η τρίτη ιδέα είναι λίγο πιο πολύπλοκη, αφού απαιτεί να πλέξεις εσύ με το βελονάκι σου τη θήκη για το βαζάκι. Είναι όμως και η πιο όμορφη… είναι σαν να φοράνε τα βαζάκια τα δικά τους πουλοβεράκια… Η Dottie Angel δίνει ακριβώς τις οδηγίες που μπορείς να ακολουθήσεις για να πλέξεις τα δικά σου βαζοπουλοβεράκια!

Εσύ μπορείς να επιλέξεις ποιά ιδέα θα ακολουθήσεις ή να τις συνδυάσεις και τις τρείς όπως έκανε και η Dottie. Στη συνέχεια διαλέγεις που θα βάλεις τα βαζάκια σου και τους βάζεις κεράκια ρεσώ ή μια σειρά από φωτάκια λευκά που μπορείς να τυλίξεις γύρω τους…

Μην μου πεις οτι δεν είναι πολύ crafty χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Α! Και μιας και σε έβγαλε ο δρόμος σου στο blog της Dottie Angel ρίξε μια ματιά και στα πολλά άλλα project που μας προτείνει! Σίγουρα θα εντυπωσιαστείς!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κηροπήγια από γυάλινα βαζάκια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *