Ψωμί με δενδρολίβανο

Επειδή μας άρεσε πολύ το τελευταίο ψωμί εμπλουτισμένο με στοιχεία της χλωρίδας μας, σας παρουσιάζουμε το sequel! Το δενδρολίβανο είναι αυτό που έχει την τιμητική του αυτή τη φορά, σε μια πανεύκολη συνταγή για να μην το… (δενδρο)λιβανίζουμε πολλή ώρα!

Να ‘ναι καλά ο Σπύρος ο Παγιατάκης που ανέβασε την εν λόγω φόρμουλα στο https://www.livetobake.gr/ αλλά και η γλάστρα του (πού και πού τη φωνάζουμε και Μαρία Πετρίδη) που το ξετρούπωσε πάνω στις αϋπνίες της!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά (8-9 γρ.)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Λάδι
  • Δενδρολίβανο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε στο μίξερ για πολύ λίγο τη μαγιά και τη ζάχαρη μέσα στο νερό και περιμένουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα για 5 λεπτά.
  • Αφού κάνουμε μπάλα τη ζύμη, χαράζουμε έναν σταυρό στο πάνω μέρος της, την τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο μπολ και το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για 1 ώρα.
  • Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε.
  • Ρίχνουμε λίγο λάδι στο δενδρολίβανο και το ρίχνουμε πάνω στη ζύμη.
  • Προσθέτουμε αλάτι.
  • Προαιρετικά το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για περίπου μισή ώρα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο.
  • Μπορούμε να το σερβίρουμε με μοτσαρέλα και λίγο ελαιόλαδο.

Για ακόμα περισσότερες συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *