Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego

Το παιδάκι μου είναι πλέον στην ηλικία που παίζει με μανία με τα lego! Δες πως του έφτιαξα ένα ξύλινο ράφι για ακόμη περισσότερο παιχνίδι!

Χρησιμοποίησα πηχάκια που είχα ήδη, πλάτους 5,5 εκ. και ύψους 1,8 εκ. Αρχικά έστησα το περίγραμμα, χρησιμοποιώντας 2 πηχάκια μήκους 40 εκ. πάνω και κάτω και 2 πηχάκια 43 εκ. αριστερά και δεξιά. Στο 1/3 του ύψους της κατασκευής έβαλα ένα ακόμη πηχάκι μήκος 36,4 εκ. και σε διάφορα σημεία τοποθέτησα ότι περισσευούμενα κομμάτια είχα.

Ξεκίνησα συναρμολογώντας το περίβλημα, έβαλα ξυλόκολλα στις ενώσεις και πρόσθεσα 2 ξυλόβιδες.

Στην συνέχεια βίδωσα και τα υπόλοιπα πηχάκια και κάλυψα τις βίδες αλλά και κάποιες μικρές ατέλειες με ξυλόστοκο. Όταν στέγνωσε ο ξυλόστοκος, έτριψα σε σημεία την κατασκευή με τριβείο.

Στο πάνω μέρος πρόσθεσα και ένα τριγωνάκι ξύλο που είχε ξεμείνει από τον καθρέπτη με τα βουνά. Χρωμάτισα κάποια σημεία με ακρυλικά χρώματα και όταν στέγνωσαν…

πέρασα και διάφανο βερνίκι εμποτισμού για ξύλα.

Όσο στέγνωνε το ράφι, ανακάλυψα ότι το Dremel Moto-Saw κόβει και πλαστικό! Είχα αγοράσει κάποιες επιφάνειες τύπου Lego και τις έκοψα ώστε να χωρέσουν στο ράφι μου.

Χρησιμοποίησα επίσης και αυτοκόλλητες λωρίδες τύπου Lego τις οποίες κόλλησα σε διάφορα σημεία της κατασκευής. Η κόλλα των ταινιών δεν ήταν αρκετά δυνατή και ξεκόλλαγαν, έτσι χρησιμοποίησα κόλλα για καθρέπτες (αυτή είχα πρόχειρη!) και έμειναν στην θέση τους.

Το παιδάκι μου χάρηκε πολύ με αυτή την κατασκευή η οποία πλέον είναι μόνιμη στο τραπέζι της κουζίνας και παίζει συνέχεια! Τι λες, θα το δοκιμάσεις;

Έμπνευση για αυτή την κατασκευή πήρα από το thehandymansdaughter.com και το ράφι που έφτιαξε η ίδια.

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.